Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπό το Μπαχρέιν η πρώτη γυναίκα υποψήφια γενικός γραμματέας του UNWTO
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Από το Μπαχρέιν η πρώτη γυναίκα υποψήφια γενικός γραμματέας του UNWTO

Η HE Mai Al Khalifa προτείει την ανάπτυξη ενός Ταμείου Βοήθειας του UNWTO για τη στήριξη τόσο των τακτικών όσο και των συνεργαζόμενων μελών του, για την αντιμετώπιση επειγουσών παρεμβάσεων.

Το Μπαχρέιν προτείνει την HE Mai Al Khalifa για τη θέση του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, θεωρώντας ότι είναι το άτομο που μπορεί να καθοδηγήσει τον τουρισμό εκτός αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Εάν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί αυτού του παγκόσμιου οργανισμού, που συνδέεται με τον ΟΗΕ.

Η HE Mai Al Khalifa πιστεύει ότι ο UNWTO πρέπει να διευκολύνει την ικανότητα των κρατών-μελών να ενσωματώσουν τον τουρισμό στη διαχείριση κρίσεων και τα εθνικά σχέδια μείωσης των κινδύνων. “Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η ικανότητα του UNWTO να ανταποκρίνεται επαρκώς στην κρίση παρεμποδίζεται επί του παρόντος από την ανεπαρκή ανεξάρτητη χρηματοδότηση. Καθοδηγούμενος από άλλες επιτυχημένες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών (για παράδειγμα το Διεθνές Σχέδιο Βοήθειας Παγκόσμιας Κληρονομιάς), προτείνω την ανάπτυξη ενός Ταμείου Βοήθειας του UNWTO για τη στήριξη τόσο των τακτικών όσο και των συνεργαζόμενων μελών του UNWTO για την αντιμετώπιση επειγουσών παρεμβάσεων. Είχα στον τρέχοντα ρόλο μου σημαντική επιτυχία στην εξασφάλιση μακροπρόθεσμων δανείων και επιδοτήσεων χαμηλού επιτοκίου από τράπεζες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς που σχετίζονται με τέτοιες περιστάσεις”, λέει.

Κατά την άποψή της, προτεραιότητες θα πρέπει να αποτελέσουν: η ενθάρρυνση τρίτων κρατών να ενταχθούν στον Οργανισμό, η αναζωογόνησή του ως οργανισμού χωρίς αποκλεισμούς, με ενεργό δέσμευση από όλα τα μέλη, η παροχή ενός ευρέως φάσματος αποδεδειγμένων πλεονεκτημάτων στα μέλη και διεύρυνση, διαφοροποίηση και επανακαθορισμό του concept των συνεργαζόμενων μελών.

Από την προοπτική του ενεργού της ρόλου ως προέδρου του Αραβικού Περιφερειακού Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (ARC-WH), μπορεί να διακρίνει με σαφήνεια ότι υπάρχουν πολλές πιθανές συνέργειες που πρέπει να αξιοποιηθούν μεταξύ του UNWTO και άλλων οργανισμών του ΟΗΕ.

Η HE Mai Al Khalifa επισημαίνει ότι μόνο 35 χώρες, που ανήκουν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO είναι οι χώρες που θα ψηφίσουν τον καλύτερο υποψήφιο. Πιστεύει ότι τα κράτη μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου έχουν μια ειδική ευθύνη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και κατανοούν ότι το σύστημα ψηφοφορίας δεν προορίζεται για οφέλη των εν λόγω μελών, αλλά για να αντανακλά τις επιθυμίες όλων των κρατών-μελών του UNWTO. Ως εκ τούτου, η HE Mai Al Khalifa δεσμεύεται να είναι γενικός γραμματέας και για τις 159 χώρες-μέλη – συγκεκριμένα, τα μικρά νησιωτικά έθνη και τις χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό, που χρειάζονται παγκόσμια υποστήριξη. “Είμαστε όλοι μαζί”, τονίζει και αυτό περιλαμβάνει ιδιαίτερα τον ιδιωτικό κλάδο που “οδηγεί” τη διαδικασία ανάκαμψης.
 
Η HE Mai Al Khalifa έχει απευθυνθεί στους ηγέτες του διεθνούς τουρισμού για να ακούσει τα σχόλιά τους σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού. Μεταξύ άλλων, έχει μιλήσει με τη Gloria Guevara, διευθύνουσα σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), τον Cuthbert Ncube, πρόεδρο του Συμβουλίου Τουρισμού της Αφρικής (ATB), του υπουργό Τουρισμού της Τζαμάικα Edmund Bartlett, επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Ανθεκτικότητας και Κρίσεων στον Τουρισμό και πολλούς άλλους.

“Εάν εκλεγώ, θα δεσμευθώ ώστε να είμαι ένας δυναμικός ηγέτης του UNWTO. Θα επιδιώξω να κάνω τον οργανισμό συνεπη΄σε αυτά που κηρύσσει, έτσι ώστε να γίνει ένα ζωντανό παράδειγμα βιωσιμότητας, ποικιλομορφίας, ακεραιότητας και ευθύνης”, καταλήγει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024