Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοίαAttica Group: Συμφωνία για έναρξη δρομολογίων μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης
Ακτοπλοΐα

Attica Group: Συμφωνία για έναρξη δρομολογίων μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκινά άμεσα με την έναρξη δρομολογίων από 17 Ιουνίου 2016 στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) με το πλοίο 'Διαγόρας'. Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή και δεύτερο πλοίο.

Η Attica Group, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η τράπεζα BMCE Bank Of Africa Group του Μαρόκου, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας για την εκμετάλλευση θαλασσίων γραμμών μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας Africa Morocco Links – “AML”.

Η BMCE, κορυφαία τράπεζα στο Μαρόκο και στην αφρικανική ήπειρο, έχοντας την πλήρη εμπιστοσύνη της Μαροκινής Κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί δια του αρμοδίου Υπουργείου Μεταφορών (Ministere de l’ Equipement du Transport et de la Logistique), εμπιστεύτηκε την Attica Group επιλέγοντάς την ανάμεσα σε πολλές εταιρίες επιβατηγού ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσει τον στρατηγικό επενδυτή που θα συνεισφέρει στην AML την μακροχρόνια εμπειρία, τεχνογνωσία και λειτουργική αριστεία για την οποία είναι γνωστή διεθνώς.

Η Attica Group θα συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 49%, ενώ 51% θα ελέγχεται από Μαροκινούς μετόχους, με κύριο μέτοχο την BMCE.

Ο κ. Σπύρος Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group επί τη ευκαιρία επίτευξης της συμφωνίας δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με την κορυφαία μαροκινή τράπεζα BMCE και για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία AML, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα αναδειχτεί σε ηγετική παρουσία στις γραμμές Μαρόκου-Ευρώπης. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε η BMCE στην Attica Group αποτελεί τιμή για τον Όμιλό μας. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μακράν εμπειρία του Ομίλου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παραδοσιακά προσφέρει στους πελάτες του, θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις νέες αυτές αγορές, καθώς και στη δημιουργία νέου ντόπιου στελεχιακού δυναμικού ικανού να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια πολλά υποσχόμενη αρχή και θα ενδυναμώσει τους δεσμούς ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ελλάδα”.

Το διά θαλάσσης μεταφορικό έργο ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ευρώπη υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 260.000 φορτηγά οχήματα, με μεγάλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκινά άμεσα με την έναρξη δρομολογίων από 17 Ιουνίου 2016 στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) με το πλοίο “Διαγόρας”. Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή και δεύτερο πλοίο, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της AML με το άνοιγμα πρόσθετων γραμμών μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022