Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυστραλία και Ινδία ισχυροποιούν τους τουριστικούς δεσμούς τους με την Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Αυστραλία και Ινδία ισχυροποιούν τους τουριστικούς δεσμούς τους με την Ελλάδα

Συνάντηση της υφυπουργού Τουρισμού και της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. Συζήτηση προοπτικής απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας και Ινδίας, στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας.

Η υφυπουργός του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, είχαν μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλειο Παπαστεργιάδη. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η διερεύνηση των τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού, καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας χαρακτηρίζονται από έντονους ιστορικούς δεσμούς, ιδιαίτερα μέσω της ελληνικής Ομογένειας και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα, η διμερής συνεργασία στον τουρισμό αποκτά εξαιρετική σημασία φέτος, δεδομένου του “ανοίγματος” της Αυστραλίας μετά από δύο χρόνια, και της δυνατότητας των Αυστραλών πολιτών (ομογενών και όχι μόνο) να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική τουριστική ανάκαμψη της χώρας. Επιπροσθέτως, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Γραφείου ΕΟΤ στη Μελβούρνη, ενώ συζητήθηκε και το πλαίσιο συνεργειών αναφορικά με την ενίσχυση των επιχειρηματικών τουριστικών επενδύσεων και ιδίως των τουριστικών λιμένων, όπως και η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας – Αυστραλίας.

Oλ. Αναστασοπούλου στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας – Ινδίας: “Η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη”
Με την υπογραφή Πρωτοκόλλου από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη και την υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Anupriya Patel, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Συνόδου της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας–Ινδίας, που συνεδρίασε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στην Αθήνα.

Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους, οι δύο υφυπουργοί αναφέρθηκαν στο άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των οικονομικών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών, των μεταφορών, του τουρισμού. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Απόστολος Δημητρόπουλος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και του Υπουργείου Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου. Επίσης, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας καθώς και στελέχη της Enterprise Greece, της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, του ΕΒΕΑ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Από αριστερά, η υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Anupriya Patel, ο  υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστας Φραγκογιάννης και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Κατά τις εργασίες της Επιτροπής συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών αγαθών, ιδιαιτέρως τροφίμων, φαρμάκων και δομικών υλικών. Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές απευθείας αεροπορικών συνδέσεων Ελλάδας και Ινδίας, σε συνέχεια της πρόσφατης κύρωσης από την ελληνική Βουλή, το Φεβρουάριο του 2022, της συμφωνίας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Ινδίας που είχε υπογραφεί το 2017. Ειδικότερα, η κα Αναστασοπούλου ανέφερε πως “οι χώρες μας έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές. Η Ινδία έχει επίσης μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη δραστηροποιείται στη χώρα μας, τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σειρών, οι οποίες προβάλλονται ήδη ή θα προβληθούν στην ινδική τηλεόραση.

Πιστεύουμε ότι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού όπως ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός, ο συνεδριακός, ο γαμήλιος και ο κινηματογραφικός τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη και συνεργαζόμαστε συστηματικά, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων”.

Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Φραγκογιάννης εξήρε το θερμό και εποικοδομητικό κλίμα στις συνομιλίες, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε σύντομη δήλωσή του στην ΕΡΤ, “προετοίμασε το έδαφος για την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία που προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλειος Παπαστεργιάδης και η υφυπουργός του Υπουργείου Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022
25/11/2022