Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση 30% των τουριστών από την Ινδία το 2019, αισιοδοξία για μεγαλύτερη το 2020
Τάσεις

Αύξηση 30% των τουριστών από την Ινδία το 2019, αισιοδοξία για μεγαλύτερη το 2020

Σε συνάντηση κατά την 'Outbound Travel Market' οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδος και Ινδίας συμφώνησαν στη σημασία απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στη σημασία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για θέματα επενδύσεων και τουρισμού.

Σημαντικές επαφές στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη πραγματοποιεί ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού με μία από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες τουριστικές αγορές, αυτή της Ινδίας.

Ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα στο πλαίσιο της διεθνούς κορυφαίας ταξιδιωτικής Έκθεσης OTM (Outbound Travel  Market), συναντήθηκε σήμερα με τον Ινδό ομόλογό του, αρμόδιο υπουργό για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, Prahlad Singh Patel. Στη συνάντηση οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη σημασία απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στη σημασία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για θέματα επενδύσεων και τουρισμού.


Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον Ινδό ομόλογό του.

Να σημειωθεί ότι το 2019 ο αριθμός των τουριστών από την Ινδία σημείωσε αύξηση 30% συγκριτικά με το 2018 και ο υπουργός Τουρισμού εμφανίστηκε αισιόδοξος πως “η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στο προσεχές διάστημα”.

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, “βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για την προσέλκυση Ινδών Τουριστών. Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός πολυτελείας, ο συνεδριακός τουρισμός και ο γαμήλιος τουρισμός είναι οι κύριοι τομείς που η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει στον Ινδό επισκέπτη. Και για αυτόν το λόγο επικεντρώνουμε τις δράσεις μας σε αυτές τις μορφές Τουρισμού”.

Χτες ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ινδίας, όπου συμφώνησαν για την αναγκαιότητα απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και για τη σημασία της Golden Visa. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας και δη στον τομέα του τουρισμού.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στην ινδική τηλεόραση, “ήρθαμε στην Ινδία για να συνεργαστούμε συστηματικά στοχεύοντας σε μια αγορά, η οποία έχει υψηλής ποιότητας τουρισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέσο έξοδο του Ινδού τουρίστα που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι περίπου 1.000 ευρώ, την ώρα που ο γενικός μέσος όρος μας είναι περίπου στα 560 ευρώ. Γίνεται σαφές, λοιπόν, πως ο Ινδός τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα είναι ένας ποιοτικός τουρίστας”.

Η επίσκεψη του κ. Θεοχάρη ολοκληρώνεται αύριο με επαφές με παράγοντες του τουρισμού, με κρατικούς αξιωματούχους, καθώς και με ανθρώπους της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Bollywood.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024