Τελευταία νέα
Σημαντικές προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες στο χώρο του τουρισμού

Αζέροι tour operators στην Ελλάδα

Σημαντικές προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των επιχειρηματιών του τουρισμού των δύο χωρών, Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν προκύπτουν από την επίσκεψη των Αζέρων tour operators στην Ελλάδα από 23 Νοεμβρίου μέχρι […]

Σημαντικές προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των επιχειρηματιών του τουρισμού των δύο χωρών, Ελλάδας και<...> Αζερμπαϊτζάν προκύπτουν από την επίσκεψη των Αζέρων tour operators στην Ελλάδα από 23 Νοεμβρίου μέχρι 1ης Δεκεμβρίου 2008.

Η Ελλάδα ως προορισμός για την αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Όπως δήλωσαν οι τουριστικοί πράκτορες στις συναντήσεις εργασίας Β2Β που είχαν με τα μέλη του ΗΑΤΤΑ σε Αθήνα, Χανιά και Θεσσαλονίκη, η ελληνική φιλοξενία και τα κοινά στοιχεία της κουλτούρας των δύο λαών δημιουργούν την καλύτερη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στον τουρισμό. Το “αγκάλιασμα” που μπορεί να αισθανθεί ο επισκέπτης κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, μαζί με τις πολύ υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες στις οποίες άλλωστε ξεναγήθηκαν οι προσκεκλημένοι, θα αποτελέσουν ακαταμάχητο συνδυασμό, για τον τουρίστα από το Αζερμπαϊτζάν, ώστε να κάνει την Ελλάδα μόνιμο προορισμό για τις διακοπές του.

Σε ανταπόδοση της επίσκεψής των στην Ελλάδα και για την επέκταση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματιών τουρισμού των δύο χωρών, οι Αζέροι τουριστικοί πράκτορες τόνισαν την ανάγκη της διοργάνωσης επίσκεψης – Famtrip – των μελών του ΗΑΤΤΑ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Και μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μπακού.

Συγκινημένοι από την ιδιαίτερη ανταπόκριση της οποίας έγιναν αποδέκτες σε όλους τους προορισμούς επίσκεψής των και γεμάτοι μοναδικές εμπειρίες αναχώρησαν από την Ελλάδα την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης για τις 8 ημέρες που διήρκεσε χαρακτηρίστηκε πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό επιχειρηματικά, με τις ξεναγήσεις στα τουριστικά αξιοθέατα και τις τουριστικές υποδομές κάθε τόπου επίσκεψης. Η συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Αζερμπαϊτζάν με το ΗΑΤΤΑ στη διαμόρφωση και υλοποίηση του προγράμματος της διοργάνωσης και η υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης αποτύπωσε μοναδικές εικόνες, οι οποίες θα προβληθούν από την κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν σε ιδιαίτερα αφιερώματα για την προβολή και εδραίωση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στην τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024