Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ λόγω ισχυρότατων καταιγίδων και χιονιού
Αερομεταφορές

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ λόγω ισχυρότατων καταιγίδων και χιονιού

Σφοδρότατες χειμωνιάτικες καταιγίδες και οι ισχυρές χιονοπτώσεις στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκαλούν 4.000 ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις.

Περίπου 4.000 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν χθες, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου λόγω του χιονιού και των ισχυρών ανέμων στις ΗΠΑ, καθώς θύελλα γνωστή ως ‘bomb cyclone’ έπληξε τη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και άλλες πολιτείες της χώρας, καθώς και τον ανατολικό Καναδά.

Το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα από τις 7 π.μ. (τοπική ώρα), αλλά παρότρυναν τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές τους εταιρείες για πληροφορίες σχετικά με την επανάληψη συγκεκριμένων πτήσεων πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Η Virgin Atlantic δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες που κάνουν κράτηση για Νέα Υόρκη να αλλάξουν την ημερομηνία της πτήσης τους χωρίς επιπλέον χρέωση. Το ταξίδι πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2018 και εξαρτάται από την εκάστοτε διαθεσιμότητα.

Η Norwegian Air προσφέρει στους επιβάτες της με ακυρωμένες πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας δωρεάν επανέκδοση του εισιτηρίου ή επιστροφή χρημάτων.

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε: “Λυπούμαστε πολύ που τα σχέδια μερικών πελατών μας έχουν επηρεαστεί από την ισχυρή χιονόπτωση στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να ελέγξουν στην ιστοσελίδας μας για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις τους”.

Και ο αμερικανικός σιδηροδρομικός φορέας Amtrak εφαρμόζει μεταβλητό πρόγραμμα με μειωμένα δρομολόγια.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η σφοδρή κακοκαιρία οδήγησε και το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει με ταξιδιωτικές του οδηγίες τους Βρετανούς ταξιδιώτες που βρίσκονται ή πρόκειται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Το υπουργείο ενημέρωσε τις οδηγίες του αργά το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέροντας: “Ισχυρή καταιγίδα επηρεάζει επί του παρόντος πολλές πολιτείες κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Οι σφοδρές αυτές καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε διακοπές ρεύματος και διαταραχές ταξιδιών σε ορισμένες περιοχές, όπως ακυρώσεις ή μεγάλες καθυστερήσεις σε πτήσεις. Εάν βρίσκεστε ή πρόκειται να ταξιδέψετε προς την περιοχή αυτή, θα πρέπει να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να ακολουθείτε τις συμβουλές των τοπικών αρχών και να συμβουλευτείτε την αεροπορική σας εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα πριν ταξιδέψετε”.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι στη Νέα Υόρκη το χιόνι θα φτάσει τα 25 εκατοστά και λαμβάνοντας υπόψιν το ψύχος, η θερμοκρασια θα πέσει έως και -20C. Η πόλη της Νεας Υόρκης και οι γύρω περιοχές έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης χιονοθύελλες πρόκειται να πλήξουν μια τεράστια περιοχή της ανατολικής ακτής, από τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι το Μέιν, ενώ η Νέα Αγγλία αναμένεται να είναι μία από τις περιοχές με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις. Στη Βοστώνη, τέλος, αναμένεται το χιόνι να φτάσει πάνω από το μισό μέτρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024