Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Μαυροβούνιο

Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Μαυροβούνιο

Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται οι νεκροί και οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου, που σημειώθηκε προχτές το βράδυ, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006,στο Μαυροβούνιο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά που […]

Σε αρκετές δεκάδες ανέρχονται οι νεκροί και οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου, που σημειώθηκε προχτές το βράδυ, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006,<...>στο Μαυροβούνιο, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά που επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται στους 41, μεταξύ των οποίων και 5 παιδιά, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 184, από τους οποίους οι 75 είναι παιδιά κάτω των 16 ετών. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Νοσοκομειακού Κέντρου της Ποντγκόριτσα, κ. Μίοντραγκ Τζούροβιτς, 14 τραυματίες βρίσκονται στην εντατική και η κατάστασή τους κρίνεται κρίσιμη.

Το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μπέλο Πόλιε – λιμάνι Μπαρ, στην ορεινή περιοχή Μπιότσε, 10 χλμ. βόρεια της Ποντγκόριτσα, έφυγε από τις ράγες εξαιτίας βλάβης στο σύστημα των φρένων. Τα τέσσερα από τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας έπεσαν σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων γεγονός, που δυσκόλευε το έργο των συνεργείων διάσωσης.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση τριήμερου πένθους και να αναλάβει τις δαπάνες της κηδείας όλων των θυμάτων, ενώ παραίτησαν δήλωσαν τόσο ο Υπουργός Συγκοινωνιών του Μαυροβουνίου, κ. `Αντρια Λόμπαρ, όσο και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024