Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιαγωνισμός για τον 'Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο'
Γαστρονομία

Διαγωνισμός για τον 'Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο'

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier, ο οποίος θα διεξαχθεί το 2023 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων.

Δεκατέσσερις συνολικά οινοχόοι (13 Έλληνες και ένας φιλοξενούμενος από την Κύπρο) θα συμμετέχουν στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2020, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά“, που οργανώνεται από την ένωση Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος, η οποία και είναι ο Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier, ο οποίος θα διεξαχθεί το 2023 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της παγκόσμιας οινοχοΐας.

Τη φερεγγυότητα και το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού εξασφαλίζει η πολυετής εμπειρία στην διοργάνωση και εκτέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων παγκόσμιου βεληνεκούς στον κλάδο της οινοχοΐας της Τεχνικής Επιτροπής που απαρτίζεται από τον κ. Νίκο Λουκάκη, υπεύθυνο της Επιτροπής Διαγωνισμών, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον κ. Ευστάθιο Τσώκο, Head Sommelier του εστιατορίου “Aleria” και τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν πρόεδροι ενώσεων οινοχόων από άλλες χώρες, καθώς και πολλοί άλλοι κριτές από τη χώρα μας που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, την εστίαση και την γαστρονομία. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (A.S.I) και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα. Στην ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού, περιλαμβάνονται γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη φάση και το σύνολο των διαγωνιζομένων, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, την 1η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Μέσα από τις διαδικασίες αυτής της φάσης, θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Την τελική φάση του διαγωνισμού θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό.

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών, οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, αλλά και συμβάλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη δουλειά τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024