Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιακοπή συμβολαίου του Μ. Χαννίδη με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού
Κύπρος

Διακοπή συμβολαίου του Μ. Χαννίδη με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού

Το ΔΣ του ΚΟΤ θεωρεί ότι για σειρά ζητημάτων ο κ. Χαννίδης δε συμπεριφέρθηκε σε πνεύμα συνεργασίας με το Συμβούλιο του Οργανισμού.

Το ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, έπειτα από συνεδρίαση την Τρίτη 11 Νοεμβρίου, έλαβε την απόφαση για διακοπή του συμβολαίου του γενικού διευθυντή του Οργανισμού κ. Μάριου, Χαννίδη, αλλά και τη διαθεσιμότητα του διευθυντή Τουρισμού κ. Μιχάλη Μεταξά.

Αιτία για τις αποφάσεις αυτές ήταν ο χειρισμός θεμάτων των δύο διευθυντικών στελεχών του Οργανισμού “που σκοπό είχαν να πλήξουν το συμβούλιο”, όπως το ίδιο αναφέρει στο αιτιολογικό της απόφασής του.

Το ΔΣ του ΚΟΤ θεωρεί ότι για σειρά ζητημάτων ο κ. Χαννίδης δε συμπεριφέρθηκε σε πνεύμα συνεργασίας με το συμβούλιο. Αντίθετα, “ενήργησε έχοντας δική του πολιτική, ενίοτε κατά του συμβουλίου”, ενώ πολύ συγκεκριμένο θέμα προσφοράς για προβολή της Κύπρου σε περιοδικό παγκόσμιας κυκλοφορίας ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε. Το ΔΣ θεωρεί πως άτομα από τον Οργανισμό, μαζί και ο γενικός διευθυντής, λειτούργησαν με σκοπό να εκθέσουν το συμβούλιο, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Το ΔΣ βρίσκεται σε στενή συνεννόηση με τον νομικό σύμβουλο του ΚΟΤ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η απόφασή του θα έχει άμεση ισχύ ή εάν απαιτείται έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως συνέβη και στην επικύρωση της απόφασης για διορισμό του κ. Χαννίδη. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες των τελευταίων μηνών για κακή σχέση και πολύ περισσότερο για μηδενική συνεννόηση του γενικού διευθυντή με το συμβούλιο επιβεβαιώνονται με τις πρόσφατες εξελίξεις. Ο κ. Χαννίδης ενημερώθηκε για την απόφαση του ΔΣ μετά το πέρας της συνεδρίας της 11ης Νοεμβρίου, ενώ την επομένη βρέθηκε στο γραφείο του στον ΚΟΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαννίδης διορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΚΟΤ το 2012, ενώ παλαιότερα αποτελούσε μέλος του ΔΣ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024