Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιατήρηση των ρωσικών και ουκρανικών κρατήσεων προς την Κύπρο για το 2014
Κύπρος

Διατήρηση των ρωσικών και ουκρανικών κρατήσεων προς την Κύπρο για το 2014

Πολύ καλά νέα ως προς τις κρατήσεις θέσεων από Ρωσία και Ουκρανία για τη θερινή περίοδο του 2014 ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης 'Ταξίδι' (25-27/4), ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη χειμερινή περίοδο 2014–2015.

Τη 17η έκθεση “Ταξίδι 2014” εγκαινίασε την Παρασκευή 25 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία” ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν πολύ καλά νέα ως προς τις κρατήσεις θέσεων από Ρωσία και Ουκρανία για τη θερινή περίοδο του 2014, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία του για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν υπουργοί, πρέσβεις, βουλευτές, πρόεδροι και εκπρόσωποι συναφών οργανισμών, διευθυντές αεροπορικών εταιρειών και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, κ. Βικτώρ Μαντοβάνη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο τουρισμός στο νησί της Κύπρου έχει τεράστιες δυνατότητες και πολλά από τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα και χωρίς ουσιαστικό κόστος, αρκεί να υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα.

“Το κράτος όμως, δυστυχώς”, είπε ο κ. Μαντοβάνη, “μέχρι τώρα αντιμετώπιζε τον τουρισμό επιφανειακά, περιστασιακά και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό και όραμα, ενώ ο ΚΟΤ συνεχίζει να ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα και περίεργες καταστάσεις και, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας Διοίκησης και της Διεύθυνσης, κάποιο αόρατο χέρι εμποδίζει την άμεση διόρθωσή τους”.

Συγχαίροντας το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για όλες του τις πρωτοβουλίες και, συγκεκριμένα, για τον τόσο επιτυχημένο ετήσιο θεσμό της έκθεσης “Ταξίδι”, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε: “Ακόμα και οι αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η Ρωσία και η Ουκρανία, για τις οποίες είχαμε ανησυχίες, φαίνεται ότι έχουν κρατήσει τον αριθμό αεροπορικών θέσεων που είχαν πάρει από την αρχή του χρόνου και δεν έχουμε μείωση δηλαδή, αλλά έχουμε 750.000 θέσεις περίπου από τη Ρωσία και περίπου 100.000 θέσεις από την Ουκρανία”.

“Το γεγονός αυτό, από την Ουκρανία”, είπε ο υπουργός, “οφείλεται στο ότι οι Ουκρανοί ψάχνουν εναλλακτικούς προορισμούς για το Καλοκαίρι, πέρα από την Κριμαία, στην οποία δεν μπορούν αυτήν τη στιγμή να πάνε, οπόταν για το 2014 είμαστε πολύ αισιόδοξοι, όπως και για τη χειμερινή περίοδο 2014 – 2015 και ευελπιστώ ότι θα έχουμε καλά νέα σύντομα”.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης εγκαινιάζει την έκθεση “Ταξίδι 2014”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024