Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιέφυγαν της σύλληψης οι βομβιστές των τουριστικών θερέτρων της Αιγύπτου

Διέφυγαν της σύλληψης οι βομβιστές των τουριστικών θερέτρων της Αιγύπτου

Όλοι οι βομβιστές που συμμετείχαν στις αιματηρές επιθέσεις στα αιγυπτιακά τουριστικά θέρετρα στην Ερυθρά Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί λίγα λεπτά, πριν εκραγούν τα παγιδευμένα αυτοκίνητά τους, […]

Όλοι οι βομβιστές που συμμετείχαν στις αιματηρές επιθέσεις στα αιγυπτιακά τουριστικά θέρετρα<...> στην Ερυθρά Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί λίγα λεπτά, πριν εκραγούν τα παγιδευμένα αυτοκίνητά τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής, κυβερνητικής εφημερίδα `Αλ Αχράμ`.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις δράστες χρησιμοποίησαν τρία οχήματα, ένα στέισον-βάγκον μάρκας Peugeot 504, ένα μικρό όχημα διανομών μάρκας Nissan και ένα ανοιχτό φορτηγάκι, όπου είχαν τοποθετήσει 500 κιλά εκρηκτικών κάτω από καφάσια με λαχανικά. Από τις εκρήξεις, στο ξενοδοχείο Χίλτον της Τάμπα, στα σύνορα με το Ισραήλ, και σε άλλα δύο τουριστικά θέρετρα νοτιότερα, σκοτώθηκαν 33 ή 34 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 12 Ισραηλινοί. Τα υπόλοιπα θύματα ήταν Αιγύπτιοι, δύο Ιταλοί, ένας Ρώσος και πολλοί ακόμη, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί.

Η επίθεση φέρει τη σφραγίδα επιχείρησης της ¨Αλ Κάιντα¨ και είναι παρόμοια με αυτές που είχαν γίνει εναντίον της τράπεζας HSBC στην Κωνσταντινούπολη, πέρσι το Νοέμβριο, και εναντίον του ξενοδοχείου Μάριοτ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Αύγουστο του 2003, προσθέτει η εφημερίδα. Όμως το γεγονός ότι οι βομβιστές εγκατέλειψαν τα οχήματα και διέφυγαν, αποκλείει την πιθανότητα να επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ξενοδοχείου Χίλτον, ήταν TNT, την οποία οι δράστες θα μπορούσαν εύκολα να βρουν σε κάποιο από τα πολλά ορυχεία του Σινά, ενώ το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε στις άλλες δύο επιθέσεις δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022