Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιεθνής Αμνηστία: 'Κολοσσοί του τουρισμού αντλούν κέρδη από εγκλήματα πολέμου στη Δυτική Όχθη'
Προορισμός

Διεθνής Αμνηστία: 'Κολοσσοί του τουρισμού αντλούν κέρδη από εγκλήματα πολέμου στη Δυτική Όχθη'

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση σε Airbnb, Booking.com, Expedia και TripAdvisor να σταματήσουν να προτείνουν διαμονές, δραστηριότητες και αξιοθέατα στους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τέσσερις εταιρείες-γίγαντες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται μέσω Internet, οι Airbnb, Booking.com, Expedia και TripAdvisor, αντλούν κέρδη από τη διάπραξη “εγκλημάτων πολέμου” προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της με τίτλο Destination: Occupation.

Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει έκκληση στους τέσσερις ομίλους να σταματήσουν να προτείνουν διαμονές, δραστηριότητες και αξιοθέατα στους οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι εταιρείες επιδίδονται στη δραστηριότητα αυτή μολονότι οι πάντες γνωρίζουν ότι με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, “οι ισραηλινοί οικισμοί θεωρούνται παράνομοι”, διότι βρίσκονται σε κατεχόμενα εδάφη, υπογραμμίζει. “Συναλλασσόμενες με αυτούς τους οικισμούς, αυτές οι τέσσερις εταιρείες συμβάλλουν να συντηρούνται, να αναπτύσσονται και να επεκτείνονται, ενώ αντλούν κέρδη από αυτά που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς ποινικού δικαίου”, προσθέτει.

Ο ΜΚΟ θεωρεί ότι Airbnb, Booking.com, Expedia και TripAdvisor μετατρέπουν σε “φυσιολογική κατάσταση, νομιμοποιούν τους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”. “Για να αυξήσουν τις κρατήσεις, πολλές αγγελίες των οικισμών διαφημίζουν την εγγύτητά τους με περιοχές μεγάλης φυσικής ομορφιάς στα κατεχόμενα, όπως η Νεκρή Θάλασσα, δρυμοί και η έρημος”, αναφέρει. Με αυτήν την πρακτική, οι εταιρείες “αυξάνουν την ελκυστικότητα των καταχωρίσεων, εξασφαλίζοντας την προσέλευση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών και σε τελευταία ανάλυση οικονομικά οφέλη από την παράνομη εκμετάλλευση παλαιστινιακών φυσικών πόρων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024