Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΔημιουργία δικτύου συνεργασίας των τουριστικών πρακτόρων της Μαύρης Θάλασσας
Yπογραφή Πρωτοκόλλου των Αθηνών για τη συνεργασία των Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων του ΟΣΕΠ

Δημιουργία δικτύου συνεργασίας των τουριστικών πρακτόρων της Μαύρης Θάλασσας

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών…

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με<...> το Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα διεθνές Forum για τη συνεργασία των Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Στόχος του Forum είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας των τουριστικών πρακτόρων της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση μεταξύ των 12 χωρών-μελών και να προωθηθεί η ευρύτερη περιοχή ως κοινός τουριστικός προορισμός σε σημαντικές τρίτες αγορές. Στο Forum συμμετείχαν εκπρόσωποι των κρατικών αρχών του τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων των κρατών – μελών του ΟΣΕΠ, ήτοι της Αλβανίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Βουλγαρίας, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Στο προεδρείο του Forum συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μασμανίδης, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του ΟΣΕΠ, Predrag Gavrilovic, εκτελεστικός διευθυντής και η κα Μαρία Τασιού, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Τις εργασίες, στις οποίες παρέστη και ο υφυπουργός Οικονομίας της Αρμενίας, υπεύθυνος για τον Τουρισμό, συντόνισε η κα Αργυρώ Φίλη, πρόεδρος του HATTA.

Το αυξημένο ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας επιβεβαιώθηκε από το γεγονός της καθολικής συμμετοχής και των 12 χωρών του ΟΣΕΠ, η δε πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του HATTA χαιρετίστηκε από τους συμμετέχοντες ως ιδιαίτερα εποικοδομητική. Η επιτυχία της διοργάνωσης επισφραγίσθηκε από την ομόφωνη απόφαση για την υπογραφή του “Πρωτοκόλλου των Αθηνών για τη Συνεργασία των Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων των Κρατών-Μελών του ΟΣΕΠ”, που υπέβαλε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Οι εργασίες του Forum έληξαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου, ο οποίος επεσήμανε στους συμμετέχοντες τη σημασία της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας θα συνεχίσει να υποστηρίζει την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε από κοινού με τον HATTA αρχίζοντας με την πραγματοποίηση του Forum.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024