Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςDonald Trump: Αναστολή όλων των ταξιδιών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες
Τουριστική πολιτική

Donald Trump: Αναστολή όλων των ταξιδιών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για 30 ημέρες

Οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε (επιτέλους) το ξέσπασμα του COVID-19 πανδημία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 11 Μαρτίου ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για 30 ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αποφάσισε να επιβληθούν δεν αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο. “Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες”, είπε κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις. Επιπλέον, ο πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Trump ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει 200 δισ. δολ. επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία. Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προληπτική προγραμματισμένες αυτήν την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου Trump σε Κολοράντο και Νεβάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024