Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔωρεάν περιηγήσεις σε διάσημα τουριστικά αξιοθέατα προσφέρουν οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης

Δωρεάν περιηγήσεις σε διάσημα τουριστικά αξιοθέατα προσφέρουν οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης

Οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης (Tourism Authority of Thailand – TAT) προσφέρουν εναλλακτικά ταξίδια στους επιζήσαντες των φονικών `τσουνάμι` τουρίστες, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Pattaya…

Οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης (Tourism Authority of Thailand – TAT) προσφέρουν εναλλακτικά ταξίδια στους<...> επιζήσαντες των φονικών `τσουνάμι` τουρίστες, κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Pattaya, όπως δήλωσε χτες η Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κ. Juthamas Siriwan.

Η κ. Juthamas, που πρόσφατα ταξίδεψε στην ακτή Andaman για να μιλήσει με τους επιζήσαντες της τραγωδίας είπε ότι “πολλοί από τους τουρίστες, που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές επέμεναν να παραμείνουν εκεί, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους”.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Juthamas, οι Αρχές Τουρισμού της Ταϊλάνδης συνιστούν στους τουρίστες ταξίδια σε άλλες περιοχές, όπως αυτές των Chiang Mai, Lampang, Pattaya, Koh Chang και Rayong”, ενώ πρόσθεσε ότι “οι Αρχές συνεργάζονται με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ταϊλάνδης (Thai Tourism Business Association), ώστε να κανονίσουν κάποιες δωρεάν περιηγήσεις στο Grand Palace της Μπανγκόκ, ή σε άλλους ιστορικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως αυτούς των Ayutthaya και Chao Phraya River”.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά γίνονται σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να κρατήσει τους τουρίστες στα εδάφη της, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, οι απώλειες από τον τουριστικό τομέα στην περιοχή Andaman, που επλήγη από τα φονικά `τσουνάμι`, θα είναι μηνιαίως 10 δισ. μπαχτ.

Για αυτό το λόγο επεσήμανε και η Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Juthamas Siriwan, προχτές στους δημοσιογράφους ότι, “οι ζημιές στις πολυσύχναστες τουριστικά περιοχές θα πρέπει να αποκαταστηθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να κρατηθούν οι παραπάνω απώλειες σε όσο το δυνατό χαμηλότερα επίπεδα”.

“Πολλοί από τους Ευρωπαίους τουρίστες”, σημείωσε η κ. Juthamas, ακύρωσαν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια προς την Ταϊλάνδη, ενώ άλλοι δείχνουν να φοβούνται και να αμφιβάλλουν για την ποιότητα του πόσιμου νερού στις πληγείσες από τα `τσουνάμι` περιοχές”.

Βασικός στόχος των Ταϊλανδικών Αρχών Τουρισμού είναι να αποκαταστήσουν το συντομότερο την εικόνα της χώρας στα μάτια των Σουηδών και των Γιαπωνέζων, καθώς από αυτές τις χώρες προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες της Ταϊλάνδης. Μάλιστα, η Πρωθυπουργός της χώρας σχεδιάζει να επισκεφτεί σύντομα τη Σουηδία, προκειμένου να εκφράσει από κοντά, τόσο στην Κυβέρνηση της Σουηδίας, όσο και στους πολίτες της, την θλίψη της για το χαμό τόσων Σουηδών από τον καταστροφικό σεισμό, που προκάλεσε τα παλιρροϊκά κύματα και σκόρπισε το θάνατο σε χιλιάδες άτομα.

Ενώ, στην προσπάθεια της να κρατήσει θερμό το ενδιαφέρον των Γιαπωνέζων για τις περιοχές της Ταϊλάνδης, η Πρωθυπουργός της χώρας σχεδιάζει να καλέσει Γιαπωνέζους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες να δουν από κοντά την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, όπως αυτές των Phuket, Phang-nga, Krabi, Trang, Ranong και Satun.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024