Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας, με αφορμή την προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη χώρα, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσειςεθνικιστικών κομμάτων, […]

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας, με αφορμή την προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στη χώρα, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις<...>εθνικιστικών κομμάτων, μέλη των οποίων κατέλαβαν προχτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την Αγία Σοφία.

Οι διαδηλωτές που κατέλαβαν την Αγία Σοφία και ανήκουν στο μικρό ακροδεξιό Κόμμα Μεγάλης Ενότητας, παρακλάδι των Γκρίζων Λύκων, θέλησαν να πραγματοποιήσουν τη μουσουλμανική προσευχή (ναμάζι) που γίνεται στα τζαμιά. Έπειτα όμως από την επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας, 39 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση. Υπενθυμίζεται ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος έχουν πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν και άλλες ανάλογες διαδηλώσεις ενάντια στην επικείμενη επίσκεψη του Ποντίφικα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα, από 28 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου, τα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία θα είναι δρακόντεια υπό το φόβο επεισοδίων σε μαζικές διαδηλώσεις που προγραμματίζονται με «φόντο» ομιλία του ποντίφικα για τον προφήτη Μωάμεθ που ξεσήκωσε κύμα οργής στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024