Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στις Βρυξέλλες
Κρουαζιέρα

Έγινε η πρώτη συνεδρίαση του Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στις Βρυξέλλες

Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος μαζί με την ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) πρωταγωνίστησε για την ίδρυση και στήριξη του Δικτύου, κατάφερε και εξέλεξε ως πρώτο πρόεδρο του Δικτύου τον γενικο διευθυντή του ΟΛΠ ΑΕ κ. Σταύρο Χατζάκο, επίτιμο ήδη πρόεδρο της MedCruise, της οποίας η έδρα παραμένει στον Πειραιά.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Δικτύου Λιμένων Κρουαζιέρας και Ακτοπλοΐας στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του γενικού διευθυντή του ΟΛΠ ΑΕ κ. Σταύρου Χατζάκου.

Όπως είναι γνωστό, το Σεπτέμβριο 2014 στα πλαίσια των δομών της ESPO (Οργανισμός Λιμένων Ευρώπης), ιδρύθηκε το Δίκτυο Λιμένων από την ESPO, τη MedCruise, την Cruise Baltic, την Cruise Europe, την Cruise Norway και την Cruise Britain, με κύριο στόχο να ενδυναμώσουν την εκπροσώπησή τους στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα διεθνή Forum.    

Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος μαζί με την ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας) πρωταγωνίστησε για την ίδρυση και στήριξη του Δικτύου, κατάφερε και εξέλεξε ως πρώτο πρόεδρο του Δικτύου τον κ. Χατζάκο, επίτιμο ήδη πρόεδρο της MedCruise, της οποίας η έδρα παραμένει στον Πειραιά.

Σημειωτέον ότι και με τα νέα στατιστικά στοιχεία του 2014, το λιμάνι του Πειραιά, ως λιμάνι επιβατικής κίνησης (ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα) παραμένει το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι της Ευρώπης. Στη σύσκεψη συμμετείχε και η γενική γραμματέας της ESPO κα Isabelle Ryckbost, η οποία τόνισε το ειδικό βάρος του Δικτύου, αφού τα λιμάνια δεν είναι μόνο λιμάνια φορτίων, αλλά και ανθρώπων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022