Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕίσοδος χωρίς βίζα στη Ρωσία για όλους τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018
Αθλητικός τουρισμός

Είσοδος χωρίς βίζα στη Ρωσία για όλους τους επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Όσοι ξένοι φίλαθλοι κατέχουν επί του παρόντος τις κάρτες 'fan ID' θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από πολλαπλές εισόδους στη Ρωσία, χωρίς να χρειαστούν επιπλέον θεώρηση μέχρι το τέλος του έτους.

Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την είσοδο χωρίς βίζα για όλους τους ξένους επισκέπτες που έχουν στην κατοχή τους “fan ID” κάρτες, οι οποίες εκδόθηκαν με την αφορμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Η “fan ID card” που επέτρεπε στους κατόχους εισιτηρίων να εισέλθουν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου αρχικά είχε ημερομηνία λήξης στις 25 Ιουλίου 2018. Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin όμως δήλωσε ότι οι ξένοι φίλαθλοι που κατέχουν επί του παρόντος τις συγκεκριμένες κάρτες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από πολλαπλές εισόδους στη Ρωσία, χωρίς να χρειαστούν επιπλέον θεώρηση μέχρι το τέλος του έτους.

Παρά τις υψηλές διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Μόσχας και των δυτικών χωρών, διεθνείς αξιωματούχοι και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου, καθώς και παγκόσμιοι ηγέτες επαινέσαν τη ρωσική διοργάνωση του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού τουρνουά.

Ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής “Ρωσία 2018” Arkady Dvorkovich δήλωσε ότι το 2018 FIFA World Cup αποτελεί ένας τεράστιο “οδηγό” για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Ρωσία, καθώς ανοίγει το δρόμο για την είσοδο εκατομμυρίων φιλάθλων στη χώρα. Είπε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε υποδομές και άλλων περιοχών αυτής της μεγάλης χώρας. Το κυριότερο πράγμα είναι ότι όλα όσα έχουν δημιουργηθεί οδηγούν στην ανάπτυξη της Ρωσίας γενικότερα.

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το πρώτο που φιλοξένησε ποτέ η Ρωσία και το οποίο ξεκίνησε στη Μόσχα, στο Στάδιο Luzhniki το βράδυ της 14ης Ιουνίου. Η ρωσική κυβέρνηση επέλεξε 11 πόλεις για να φιλοξενήσουν τους αγώνες, που διεξήχθησαν σε συνολικά 12 γήπεδα σε όλη τη χώρα. Τέλος, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατασκευάστηκαν συνολικά 64 προπονητικοί χώροι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024