Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕκτροχιασμός τρένου μετά από κατολίσθηση στην Ελβετία
Σιδηρόδρομος

Εκτροχιασμός τρένου μετά από κατολίσθηση στην Ελβετία

Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν, πέντε από τα οποία σοβαρά σε εκτροχιασμό τρένου κοντά στο τουριστικό θέρετρο St. Moritz.

Ένα τρένο εκτροχιάστηκε στη νοτιοανατολική Ελβετία, κοντά στο τουριστικό θέρετρο St. Moritz, όταν σημειώθηκε κατολίσθηση. Περίπου 200 άτομα επέβαιναν στο τρένο την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα. Σύμφωνα με το Associated Press, στην περιοχή είχαν σημειωθεί πρόσφατα έντονες βροχοπτώσεις. Τουλάχιστον τρία βαγόνια βγήκαν από τις ράγες και ένα κρεμόταν πάνω από το κενό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε ανάμεσα στο Tiefencastel και το Solis, νοτιοανατολικά της Ζυρίχης. Αρκετοί είναι οι τραυματίες, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα ακριβή αριθμό. Η δημόσια τηλεόραση RTS ανέφερε πάντως ότι δεν υπάρχει νεκρός.

Το κινητήριο όχημα του τρένου έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες στο καντόνι Graubünden. Ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης των επιβατών από αέρος, καθώς το σημείο του δυστυχήματος δεν βρίσκεται κοντά σε δρόμο, ενώ σύμδωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιακομιδών στην Ελβετία Rega έστειλε τέσσερα ελικόπτερα αεροδιακομιδής.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

09/12/2022
08/12/2022
07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022