Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈλεγχο και στα Social Media για 14 εκατ. επισκέπτες που θέλουν βίζα για τις ΗΠΑ
Νομοθεσία

Έλεγχο και στα Social Media για 14 εκατ. επισκέπτες που θέλουν βίζα για τις ΗΠΑ

Περίπου 20 πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα επηρεαστούν από αυτόν το νέο κανονισμό, όπως οι Facebook, Flickr, Google+, Instagram, LinkedIn, Myspace, Pinterest, Reddit, Tumblr, Twitter, Vine και YouTube.

Σύμφωνα με ένα νέο, προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν όλοι οι αιτούντες βίζα (περίπου 14,7 εκατ. άτομα), για να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κληθούν να υποβάλουν τα ονόματα χρηστών που είχαν στο κοινωνικά τους δίκτυα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η κυβέρνηση Trump είχε ανακοινώσει και παλαιότερα ότι θα γίνει κάτι ανάλογο, ότι όσοι δηλαδή ήθελαν να εκδώσουν βίζα θα έπρεπε να δίνουν τα δεδομένα των κοινωνικών τους δικτύων, γεγονός που φαίνεται να επηρεάζει περίπου 710.000 άτομα μέσα σε ένα χρόνο.

Αναμένεται ότι ο νέος αυτός κανονισμός θα επεκταθεί περαιτέρω και θα καλύπτει περίπου 14 εκατ. άτομα που υποβάλλουν αίτηση για βίζα (όχι μεταναστευτική) κάθε χρόνο.

Περίπου 20 πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα επηρεαστούν από αυτόν το νέο κανονισμό, και οι περισσότερες από αυτές εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως οι: Facebook, Flickr, Google+, Instagram, LinkedIn, Myspace, Pinterest, Reddit, Tumblr, Twitter, Vine και YouTube.

Άλλες πλατφόρμες που επηρεάζονται είναι οι κινεζικές Douban, QQ, Sina Weibo, Tencent Weibo και Youku, το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK, το Twoo, το οποίο δημιουργήθηκε στο Βέλγιο, και το Ask.fm, μια πλατφόρμα ερωταπαντήσεων με έδρα τη Λετονία.

Ο Trump έχει υποσχεθεί παλαιότερα “εξονυχιστικό έλεγχο” των ατόμων που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά τον περασμένο Μαρτιο οι προξενικοί υπάλληλοι έλαβαν εντολή να ενισχύσουν τον έλεγχο όσων ήθελαν να κάνουν αίτηση για βίζα.

Ωστόσο, οι πολίτες από περίπου 40 χώρες στις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες συνήθως χορηγούν ταξίδια χωρίς βίζα, δύσκολα θα επηρεαστούν από το νέο αυτό κανονισμό. Σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνονται και παραδοσιακοί “σύμμαχοι” των ΗΠΑ, όποως οι οι Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Όσοι ταξιδεύουν με διπλωματικές και επίσημες θεωρήσεις θα εξαιρούνται επίσης.

Η κίνηση αυτή του Trump ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κάποιοι ανέφεραν ότι τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά και των κατοίκων των ΗΠΑ, πλέον φαίνεται ότι θα παραβιαστούν, καθώς η ελευθερία του λόγου και του συνεταιρίζεσθα δε θα έχουν μεγάλη σημασία, αφού οι άνθρωποι θα πρέπει τώρα να αναρωτιούνται αν αυτά που δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους θα παραπλανήσουν ή θα παρεξηγηθούν από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024