Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλλάδα- Ινδία: Επενδυτικές ευκαιρίες εν όψει ινδικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ελλάδα- Ινδία: Επενδυτικές ευκαιρίες εν όψει ινδικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα

Η Enterprise Greece θα υπογράψει Συμφωνίες συνεργασίας (MoU) με την Ινδική Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (FICCI) και με το Invest India, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας.

Οι σημαντικές προοπτικές που παρουσιάζονται για την ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ινδίας με την υποστήριξη  της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Με κεντρικό θέμα “Συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας για την προώθηση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών”, η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε κλάδους κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των εξαγωγών και των επενδύσεων, όπως τρόφιμα και ποτά, βιομηχανικά προϊόντα, καταναλωτικά προϊόντα κ.ά., καθώς και στη διερεύνηση ευκαιριών στον κλάδο της τεχνολογίας, του τουρισμού, των κοσμημάτων κ.λπ. Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί προοίμιο της 8ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που θα διοργανωθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο και στην οποία η Ινδία θα εκπροσωπηθεί από πολυμελή αποστολή.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, ΑΕ Amrit Lugun, ο οποίος αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς μακροχρόνιους δεσμούς των δύο χωρών και στις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμμετοχή της Ινδίας ως “τιμώμενης χώρας” στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το  2019 (η Ινδία ήταν επίσης η “τιμώμενη χώρα” το 2009), στην οποία εκπροσωπήθηκε από επιχειρηματική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Shri Hardeep Singh Puri.

Το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εξήρε και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ινδίας για τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συνάντησης, δήλωσε: “Η Ινδία και η Ελλάδα έχουν εξαιρετική σχέση, η οποία ισχυροποιείται περαιτέρω από τέτοιους είδους συναντήσεις. Με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη, η Ινδία αποτελεί μια σημαντική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις και προτεραιότητα για την Enterprise Greece. Η Ελλάδα, όπως και η Ινδία, διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής μόρφωσης με υψηλό ποσοστό επιστημόνων, μηχανικών και γιατρών και αναδεικνύεται σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό ανοίγει δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και σε νέους τομείς όπως αυτόν της έρευνας και της καινοτομίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που διαπιστώνουμε, σήμερα εδώ, το έντονο ενδιαφέρον της ινδικής πλευράς για ελληνικό σύστημα νεοφυών επιχειρήσεων“.
 

Ο κ. Φιλιόπουλος ανέφερε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της επικείμενης ινδικής, επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, η Enterprise Greece θα υπογράψει Συμφωνίες συνεργασίας (MoU) με την Ινδική Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (FICCI) και με το Invest India, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και Ινδίας.

Στη φωτογραφία, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Γιώργος Φιλιόπουλος με τον πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, ΑΕ Amrit Lugun.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023