Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλληνοτουρκικό Τουριστικό Workshop στη Σμύρνη
HATTA

Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Workshop στη Σμύρνη

Από κοινού ανάπτυξη πακέτων διακοπών '2 center holidays' Ελλάδας – Τουρκίας για τουρίστες μακρινών αγορών (π.χ. Βόρεια και Νότια Αμερική, Κίνα, Ινδία, κ.λπ.) και κοινές ενέργειες για την προώθησή τους, όπως διοργάνωση εκθέσεων, roadshows, workshops, στις εν λόγω χώρες.

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του ΗΑΤΤΑ στο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Workshop που διοργανώθηκε στη Σμύρνη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα. Κύριος στόχος του workshop ήταν η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών και η διαμόρφωση στρατηγικών συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδας- Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, εκπροσωπώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, στην επίσημη ομιλία του τόνισε την ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας των επιχειρήσεων των δύο χωρών, τόσο στη σύννομη ανταλλαγή τουριστών, όσο και στις κοινές προσπάθειες για τη δημιουργία κοινών πακέτων Ελλάδας- Τουρκίας και προώθησής τους σε τρίτες, υπερπόντιες κυρίως, αγορές.


Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Λ. Τσιλίδης με τον πρόεδρο του TURSAB, Mr. B. Ulusoy.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσιλίδης έδωσε έμφαση στην ανάγκη σεβασμού και τήρησης της ελληνικής νομοθεσίας για την οργάνωση εκδρομών και ταξιδίων στην Ελλάδα, τόσο από τις τουρκικές όσο και από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανακοινώνοντας τη συμφωνία του ΗΑΤΤΑ με τον TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, με σκοπό την προάσπιση και τήρηση της αμοιβαιότητας μεταξύ των τουριστικών γραφείων/ διοργανωτών εκδρομών.

Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην από κοινού ανάπτυξη πακέτων διακοπών “2 center holidays” Ελλάδας – Τουρκίας για τουρίστες μακρινών αγορών (π.χ. Βόρεια και Νότια Αμερική, Κίνα, Ινδία, κ.λπ.) και στις κοινές ενέργειες για την προώθησή τους, όπως διοργάνωση εκθέσεων, roadshows, workshops, στις εν λόγω χώρες.

Στο περιθώριο του workshop ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ο πρόεδρος του TURSAB, Mr. Basaran Ulusoy, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το σχεδιασμό και τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών στη μακροχρόνια συνεργασία των δύο Συνδέσμων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024