Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕνισχυμένη περισσότερο από ποτέ η COTTM 2008
China Outbound Travel & Tourism Market

Ενισχυμένη περισσότερο από ποτέ η COTTM 2008

Σημαντικά βελτιωμένη θα είναι η έκθεση COTTM 2008, η οποία καταγράφει αύξηση 50% στον αριθμό των εκθετών και των χωρών, που αντιπροσωπεύουν, από την χρονιά έναρξης της το 2005. Με περισσότερους από 2.000 εμπορικούς επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Κίνας…

Σημαντικά βελτιωμένη θα είναι η έκθεση COTTM 2008, η οποία καταγράφει αύξηση 50% στον αριθμό των εκθετών και των χωρών, που αντιπροσωπεύουν, από την χρονιά έναρξης της το 2005. Με περισσότερους από 2.000 εμπορικούς<...>επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Κίνας, που αναζητούν επαγγελματικές συνεργασίες με διεθνείς εκθέτες, η COTTM έχει καθιερωθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την τουριστική βιομηχανία.

Δεδομένου δε ότι η Κίνα καθιερώνεται ηγετικά μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο στην παγκόσμια οικονομία, η Κυβέρνηση της δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις της βιομηχανίας, όπως αυτής των ταξιδίων και του τουρισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας έχει πετύχει αύξηση 700%, συγκριτικά με τα στοιχεία πριν 10 χρόνια.

Η οικονομική ανάπτυξη, που σημειώνεται στη χώρα, έχει αυξήσει το εισόδημα των πολιτών, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει καλύτερες διπλωματικές σχέσεις της χώρας και πιο ευέλικτους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, δίνοντας την ευκαιρία στους Κινέζους για περισσότερα ταξίδια και ανακάλυψη περισσότερων ξένων προορισμών. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, μέχρι το τέλος του 2007 ο αριθμός των Κινέζων, που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα αγγίξει τα 37,5 εκατομμύρια, πετυχαίνοντας αύξηση 17%, σε σχέση με το 2006, ενώ μέχρι το 2020 ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τα 100 εκατομμύρια. Σήμερα πάντως ο ρυθμός ανάπτυξης του Κινέζικου εξερχόμενου τουρισμού έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Καθώς οι περισσότερες χώρες αναζητούν τρόπους προσέλκυσης των Κινέζων τουριστών, η COTTM παρέχει μια κατάλληλα στοχευμένη πλατφόρμα για την ανάπτυξη επαγγελματικών συνεργασιών με τους Κινέζους tour operators. Τα τελευταία τρία χρόνια άλλωστε, η έκθεση COTTM αποτελούσε το κομβικό σημείο συνάντησης των τουριστικών γραφείων, των ξενοδοχειακών αλυσίδων, των κέντρων spa, των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και άλλων προμηθευτών του χώρου από όλο τον κόσμο, που όλοι είχαν σαν κοινό στόχο την αξιοποίηση της αναδυόμενης τουριστικά κινέζικης δύναμης.

Για το 2008 η έκθεση ήδη παρουσιάζει αύξηση 30% στον αριθμό των χωρών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εκθέτες, με αρκετές νέες εμφανίσεις, όπως της Αυστραλίας, της Μαδαγασκάρης, της Ισπανίας, της Ζάμπια και του Καζακστάν. Παράλληλα, το 2008, η έκθεση θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα hosted-buyer, στα πλαίσια του οποίου οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εξέχουσες προσωπικότητες της κινέζικης εξερχόμενης τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και ένα νέο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα για τον καθορισμό των ραντεβού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024