Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςEOT: Προσεχώς ενημερωτική εκδήλωση της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας Ελλάδας-Ινδίας
Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

EOT: Προσεχώς ενημερωτική εκδήλωση της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας Ελλάδας-Ινδίας

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας της Ινδίας παρουσίασαν στην πρόεδρο του ΕΟΤ τους τέσσερις βασικούς άξονες τουριστικής προβολής της Ινδίας, όπως η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, ο ιατρικός τουρισμός και ο κινηματογραφικός τουρισμός (Bollywood).

Η περαιτέρω ενδυνάμωση των τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας αποτέλεσε το κύριο θέμα της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Οργανισμού η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, με εκπροσώπους της πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα.

Από ινδικής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο εμπορικός ακόλουθος, Nirmesh Kumar, και ο Β’ γραμματέας της πρεσβείας, Rajendran Samykannu.

Κατά τη συνάντηση, η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στη μακραίωνη πολιτιστική παράδοση των δύο χωρών, που μπορεί να αποτελέσει και το κομβικό σημείο συνεργασίας τους τόσο στον πολιτιστικό όσο και στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα, ανέπτυξε το ρόλο του ΕΟΤ και την τρέχουσα επικοινωνιακή στρατηγική προβολής της Ελλάδας, ενώ επισήμανε και στις δυνατότητες, που προσφέρει πλέον η χώρα μας για κινηματογραφικό τουρισμό, σε μια μεγάλη κινηματογραφική αγορά, όπως η ινδική.

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας της Ινδίας αναφέρθηκαν στο πνεύμα καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, με αφορμή και την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, δρ. S. Jaishankar, και τις επαφές που είχε τόσο με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια, όσο και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα παρουσίασαν τους τέσσερις βασικούς άξονες τουριστικής προβολής της Ινδίας, όπως η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, ο ιατρικός τουρισμός και ο κινηματογραφικός τουρισμός (Bollywood).

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την περαιτέρω σύσφιξη των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών, ορίζοντας ως πρώτο βήμα τη διενέργεια εκδήλωσης-ενημέρωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από την Ελλάδα και την Ινδία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024