Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπαφές του Κύπριου υφυπουργού Τουρισμού στην Ιορδανία
Κύπρος

Επαφές του Κύπριου υφυπουργού Τουρισμού στην Ιορδανία

Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από Ιορδανία στην Κύπρο αυξήθηκε από 8.585 το 2017 σε 15.250 το 2018.

Επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποίησε το διήμερο 3-4 Απριλίου ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος, ο οποίος μετέβη στο Αμμάν μετά από πρόσκληση του Ιορδανικού Συμβουλίου Τουρισμού.

Την επίσκεψη του κ. Περδίου ενίσχυσαν με την παρουσία τους φορείς του ιδιωτικού τομέα, όπως ξενοδόχοι και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Περδίος είχε επαφές με ανώτερους αξιωματούχους του τουρισμού της Ιορδανίας. Με τη συνοδεία της κυπριακής αντιπροσωπείας παρευρέθη επίσης σε εργαστήρι μαζί με επιχειρηματίες του τουρισμού της Ιορδανίας, με στόχο την εξέταση προοπτικών για συνεργασίες σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα ψηφιακής προώθησης τοπικών τουριστικών εμπειριών, όπως και οι προοπτικές δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων προς τις δύο χώρες, ιδιαίτερα κατά τους μήνες του Χειμώνα.

Παράλληλα με τις επαφές του, ο υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε και διάσκεψη τύπου στην ιορδανική πρωτεύουσα, προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ιορδανίας.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των τουριστικών σχέσεων Κύπρου – Ιορδανίας, αλλά και προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, η οποία συμπεριλαμβάνει και τον τουρισμό και μάλιστα θα ενισχυθεί με την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιορδανία αυτήν την εβδομάδα στα πλαίσια της τριμερούς.

Σημειώνεται ότι υπάρχει καθημερινή αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο αριθμός των πτήσεων ανά εβδομάδα ανέρχεται στις 11. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από Ιορδανία αυξήθηκε από 8.585 το 2017 σε 15.250 το 2018.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024