Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπαφές του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου με τράπεζες για προσέλκυση επενδύσεων
Κύπρος

Επαφές του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου με τράπεζες για προσέλκυση επενδύσεων

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη υλοποίησης επενδύσεων που σχετίζονται με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Τουρισμός Υγείας, Οινογαστρονομίας, Κρουαζιέρας/Luxury Yachting, Υπαίθρου/Ορεινών Περιοχών, Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Συνεδριακός, Αθλητικός, Γαμήλιος κ.ά.

Στα πλαίσια των προσπαθειών του για καλύτερη γνωριμία και δικτύωση με οικονομικούς φορείς του τόπου, ο νεοσύστατος Τομέας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου πραγματοποίησε, τις προηγούμενες μέρες, συναντήσεις με Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020, έγιναν επαφές με αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και της Τράπεζας Αναπτύξεως, της Ελληνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου, της Astrobank, της Russian Commercial Bank και της Eurobank.

Στα πλαίσια των συναντήσεων έγινε ενημέρωση των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών για τον ρόλο του Τομέα Προσέλκυσης Επενδύσεων του υφυπουργείου, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη υλοποίησης επενδύσεων που σχετίζονται με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο Τουρισμός Υγείας, Οινογαστρονομίας, Κρουαζιέρας/Luxury Yachting, Υπαίθρου/Ορεινών Περιοχών, Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Συνεδριακός, Αθλητικός, Γαμήλιος κ.ά.

Εκ μέρους των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών έγινε ενημέρωση σε σχέση με τη φιλοσοφία / πολιτική τους για δανειοδότηση επενδυτικών έργων.

Ο Τομέας Προσέλκυσης Επενδύσεων του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο οποίος θα συνεχίσει τις επαφές του και με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει ως προς την καθοδήγηση ενδιαφερομένων επενδυτών, για τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση βιώσιμων τουριστικών επενδυτικών έργων, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες της Στρατηγικής Τουρισμού 2030.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024