Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπανεκκίνηση του προγράμματος ‘Test and Go’ στην Ταιλάνδη από 1η Φεβρουαρίου 2022
Προορισμός

Επανεκκίνηση του προγράμματος ‘Test and Go’ στην Ταιλάνδη από 1η Φεβρουαρίου 2022

Όλες οι νέες αιτήσεις Test & Go Thailand Pass πρέπει να υποβάλουν απόδειξη προπληρωμής για δύο τεστ RT-PCR και διαμονή την 1η και 5η ημέρα, καθώς και μια προκαθορισμένη μεταφορά κατά την πρώτη ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουρισμού της Ταϊλάνδης (Tourism Authority of Thailand), ένας προορισμός ιδιαίτερα δημοφιλής και μεταξύ των Ελλήνων τουριστών, από χθες, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022, πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από οποιαδήποτε χώρα σε όλο τον κόσμο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το “Test & Go Thailand Pass” έως και 60 ημέρες νωρίτερα.

Απαιτήσεις πριν την άφιξη
Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν τα ακόλουθα έγγραφα για να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη:

  1. Πάσο Ταϊλάνδης: Το σύστημα άνοιξε ξανά για νέες εφαρμογές Test & Go από την 1η Φεβρουαρίου 2022 (09:00 ώρα Ταϊλάνδης)
  2. Ένα ιατρικό πιστοποιητικό με αποτέλεσμα εργαστηρίου RT-PCR που υποδεικνύει ότι δεν ανιχνεύτηκε COVID-19 και το οποίο εκδόθηκε το πολύ 72 ώρες πριν από το ταξίδι.
  3. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη τουλάχιστον 50.000 δολ. ΗΠΑ. Η TAT συνιστά στους ταξιδιώτες να φροντίζουν να ελέγχουν τα μικρά γράμματα οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου για τον COVID-19 πριν από την αγορά. Τελικά, η πολιτική θα πρέπει να καλύπτει το κόστος της θεραπείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας σε νοσοκομείο, της απομόνωσης στο νοσοκομείο, της απομόνωσης σε ξενοδοχείο ή της σχετικής καραντίνας. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πρέπει επίσης να καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια που οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν να μείνουν στην Ταϊλάνδη, συν τουλάχιστον 10 επιπλέον ημέρες ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ του ταξιδιώτη είναι θετικό. Οι Ταϊλανδοί και οι αλλοδαποί ομογενείς υπό την εθνική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης της Ταϊλάνδης εξαιρούνται από αυτήν την απαίτηση.
  4. Απόδειξη προπληρωμής για δύο ξεχωριστές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο/α εγκεκριμένα από την κυβέρνηση. Η προπληρωμή για την Ημέρα 1 πρέπει να περιλαμβάνει διαμονή, δοκιμή και προκαθορισμένη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Το δεύτερο τεστ RT-PCR δε θα απαιτείται εάν η διάρκεια παραμονής του ταξιδιώτη είναι μικρότερη από 5 διανυκτερεύσεις ή εάν η προγραμματισμένη διεθνής ημερομηνία αναχώρησής του/της από την Ταϊλάνδη είναι την 5η ημέρα ή πριν.
  5. Πιστοποιητικό εμβολιασμού/ανάρρωσης κατά του COVID-19
  • Κάθε άτομο ηλικίας 18 ετών και άνω πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 με εγκεκριμένο εμβόλιο τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε “έλεγχο εξόδου” στο σημείο αναχώρησης, δηλαδή στο γκισέ check-in της αεροπορικής εταιρείας και να παρουσιάσουν τα απαιτούμενα έγγραφα στον υπεύθυνο για τη διενέργεια των ελέγχων.

Απαιτήσεις κατά την άφιξη / Κατά τη διάρκεια της διαμονής
Σημειώνεται ότι εάν κάποιος φτάσει από τις 00:01 έως τις 18:00, η ημέρα είναι 1η ημέρα. Εάν φτάσει από τις 18:01 έως τις 00:00, η επόμενη ημέρα είναι η 1η ημέρα.

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβάλλονται σε “έλεγχο εισόδου”, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος στο σημείο εισόδου.

Οι ταξιδιώτες παρουσιάζουν τα απαιτούμενα έγγραφα στον υπάλληλο Μετανάστευσης/Υγειονομικού Ελέγχου για τη διενέργεια των ελέγχων και, στη συνέχεια, προχωρούν στις διαδικασίες Μετανάστευσης.

Προχωρούν στο προκαθορισμένο κατάλυμα ή ιατρική εγκατάσταση για να υποβληθούν στο πρώτο τεστ RT-PCR. Το ταξίδι πρέπει να γίνει με προκαθορισμένο όχημα στην συγκεκριμένη διαδρομή. Στη συνέχεια, όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα του τεστ μόνο εντός του ξενοδοχείου.

Εάν το τεστ είναι αρνητικό για COVID-19, οι ταξιδιώτες είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, πρέπει να μείνουν στο προπληρωμένο κατάλυμά τους την ημέρα 5 και να υποβληθούν στο δεύτερο τεστ COVID-19 χρησιμοποιώντας την τεχνική RT-PCR (πρέπει να μείνουν εντός του δωματίου για το αποτέλεσμα του τεστ RT-PCR.) Το δεύτερο τεστ μπορεί επίσης να γίνει όταν οι ταξιδιώτες εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα.

Οι ταξιδιώτες των οποίων το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό θα παραπεμφθούν για κατάλληλη ιατρική περίθαλψη σύμφωνα με τον νόμο για τις μεταδοτικές ασθένειες της Ταϊλάνδης (Communicable Diseases Act B.E. 2558, 2015). Τα έξοδα πρέπει να καλύπτονται από την απαιτούμενη ασφάλιση για ξένους ταξιδιώτες ή από εθνική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για Ταϊλανδούς και δικαιούχους ξένους ομογενείς.

Η TAT συνιστά στους ταξιδιώτες να φροντίζουν να ελέγχουν τα μικρά γράμματα οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου για τον COVID-19 πριν από την αγορά. Τελικά, η πολιτική θα πρέπει να καλύπτει το κόστος της θεραπείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας σε νοσοκομείο, της απομόνωσης στο νοσοκομείο, της απομόνωσης σε ξενοδοχείο ή της σχετικής καραντίνας. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πρέπει επίσης να καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια που οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν να μείνουν στην Ταϊλάνδη, συν τουλάχιστον 10 επιπλέον ημέρες ως προληπτικό μέτρο σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ του ταξιδιώτη είναι θετικό.

Εν αναμονή της κατάστασής τους, μπορεί να συμβουλευτούν ιατρικά, να λάβουν θεραπεία είτε σε απομόνωση σε ξενοδοχείο νοσοκομείου είτε σε απομόνωση στην κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής περίθαλψης –τουλάχιστον 10 ημέρες- πρέπει να παραμείνουν μόνο στο κατάλυμά τους. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κατάλυμά τους εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο και πρέπει να ειδοποιήσουν τον αρμόδιο υπάλληλο Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών.

Αφού αναρρώσουν από τον COVID-19, θα λάβουν ιατρικό πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, συνιστάται στους ταξιδιώτες να ακολουθούν αυστηρά τις τυπικές, καλές πρακτικές προσωπικής υγιεινής όπως, την χρήση μάσκας, την διατήτηρη υγιεινής των χεριών και την διατήρηση φυσικής απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου από τους άλλους.

Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν συμπτώματα τύπου COVID-19 θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις. Εάν το τεστ είναι θετικό, πρέπει να λάβουν κατάλληλη ιατρική θεραπεία. Όσοι έχουν ραντεβού για τεστ COVID-19 πρέπει να υποβληθούν σε τεστ.

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή “MorChana” και να την ενεργοποιήσουν ανά πάσα στιγμή για τα προληπτικά μέτρα για τον COVID-19 και για να καταγράψουν το αποτέλεσμα την 5-6η μέρα στην εφαρμογή.

Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιώτες που έχουν υποβάλει αίτηση για να αποκτήσουν τον κωδικό QR του Thailand Pass πριν από τις 22 Δεκεμβρίου 2021, με προγραμματισμένες ημερομηνίες άφιξης στην Ταϊλάνδη από τις 24 Δεκεμβρίου 2021 και μετά, εξακολουθούν να απαιτείται να υποβληθούν στο δεύτερο τεστ COVID-19 με RT-PCR σε εγκαταστάσεις που έχει ορίσει η κυβέρνηση την 5η-6η ημέρα της παραμονής τους στην Ταϊλάνδη ή όταν εμφανίσουν αναπνευστικά συμπτώματα (χωρίς επιπλέον κόστος).

Οδηγίες για αναχωρήσεις εσωτερικού/διεθνείς
Για αναχωρήσεις εσωτερικού, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποδείξουν ότι έλαβαν αρνητικό αποτέλεσμα για τεστ RT-PCR.

Για διεθνείς αναχωρήσεις, είναι ευθύνη των ταξιδιωτών ή των οργανώσεών τους να διασφαλίσουν ότι οι ταξιδιώτες πληρούν τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διεθνούς προορισμού τους, ανεξάρτητα από το σημείο αναχώρησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024