Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιχορήγηση επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στην κυπριακή ύπαιθρο
Κύπρος

Επιχορήγηση επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στην κυπριακή ύπαιθρο

Σχέδιο επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας σε ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου από το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.

Σε συνέχεια έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει Σχέδιο για την επιχορήγηση της πραγματοποίησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στις ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου.

Στόχος του σχεδίου είναι να δώσει στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν τις κοινότητες της υπαίθρου, ώστε να παρακολουθήσουν δια ζώσης και χωρίς χρέωση καλλιτέχνες/χειροτέχνες να δημιουργούν πίνακες ζωγραφικής, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κεντήματα, υφαντά κλπ, βιοτέχνες, να παρασκευάζουν τοπικά προϊόντα, όπως χαλούμι, γλυκά του κουταλιού, κρασί, παραδοσιακά αλλαντικά κ.λπ., καθώς και επαγγελματίες μάγειρες – μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, να παρουσιάζουν εργαστήρια κυπριακής οινογαστρονομίας.

Οι επισκέπτες, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, σε βιωματικές δραστηριότητες που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, αποκομίζοντας μοναδικές – αυθεντικές εμπειρίες. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν και στις ξεναγήσεις στην Κοινότητα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αδειούχο ξεναγό.

Στα πλαίσια της ευρύτερης φιλοσοφίας του εν λόγω σχεδίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού στοχεύει να προωθήσει, αναδείξει και εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της υπαίθρου. Παράλληλα, επιδιώκεται να τονωθούν, εκτός από τις τοπικές κοινωνίες, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι τομείς του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας και να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα πιο πετυχημένα βιωματικά εργαστήρια θα τύχουν αξιολόγησης για ένταξή τους στην Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών του Υφυπουργείου Τουρισμού, η οποία θα εγκαινιαστεί το επόμενο φθινόπωρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024