Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσκεψη του δημάρχου Στρασβούργου στο Ρέθυμνο
Συνεργασία μεταξύ Δήμου Ρεθύμνου και Δήμου Στρασβούργου

Επίσκεψη του δημάρχου Στρασβούργου στο Ρέθυμνο

Το επιστέγασμα μιας σημαντικής συνεργασίας που ξεκίνησε πέρυσι μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Στρασβούργου αποτέλεσε η επίσημη επίσκεψη του δημάρχου Στρασβούργου κ. Roland Ries στην ελληνική πόλη. Ο […]

Το επιστέγασμα μιας σημαντικής συνεργασίας που ξεκίνησε πέρυσι μεταξύ του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Στρασβούργου αποτέλεσε η επίσημη<…> επίσκεψη του δημάρχου Στρασβούργου κ. Roland Ries στην ελληνική πόλη. Ο κ. Ries, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και στενούς του συνεργάτες ήρθε στο Ρέθυμνο αποδεχόμενος την πρόκληση του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, προκειμένου να εδραιωθεί και επισήμως η κοινή βούληση των δύο δήμων για ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία στους τομείς του Πολιτισμού του Τουρισμού και του Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρώτη επαφή είχε γίνει στο Στρασβούργο τον Ιούνιο του 2008, όταν αντιπροσωπεύοντας το Δήμο Ρεθύμνου η τότε αντιδήμαρχος και νυν εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Πέπη Μπιρλιράκη και η κα Μαρία Μαραγκού, καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας επισκέφθηκαν το Στρασβούργο και συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μετά από πρόσκληση του κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη, διευθυντή του Οργανισμού Πολιτιστικών Ανταλλαγών Apollonia.

Η παραπάνω συνεργασία ξεκίνησε την υλοποίησή της με το πρόγραμμα “Αλσατία – Κρήτη” και με την ανταλλαγή καλλιτεχνών κεραμικής. Από πλευράς Αλσατίας ο καλλιτέχνης Raymond – Emile Waydelich φιλοξενήθηκε και δημιούργησε έργα κεραμικής σε συνεργασία με τον κ. Κώστα Γαλλιό και άλλους ντόπιους καλλιτέχνες στο χωριό Μαργαρίτες στο Μυλοπόταμο. Τα έργα που προέκυψαν από την εργασία αυτή εκτίθενται αρχικά στο Ρέθυμνο και μετά το τέλος Ιουνίου θα εκτεθούν στο Στρασβούργο. Με την ευκαιρία της έναρξης της παραπάνω συνεργασίας ο Δήμος Ρεθύμνου διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων, τις οποίες τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Στρασβούργου και κλιμάκιο από επιφανείς συνεργάτες του Δήμου Στρασβούργου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού Αλσατίας.

Το Γραφείο Πολιτισμού – Τουρισμού, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Γραφείο Παλιάς Πόλης οργάνωσαν ένα πλήρες τριήμερο πρόγραμμα για να συνδυάσουν την καλύτερη δυνατή γνωριμία με τον τόπο, τους ανθρώπους, την παράδοση, τη διατροφή και τις δράσεις του δήμου στους επίτιμους καλεσμένους.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 14 Μαΐου ο δήμαρχος Στρασβούργου και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν στην ενδοχώρα και στην Παλιά Πόλη από τον αρχαιολόγο κ. Κώστα Γιαπιτσόγλου. Το Σάββατο 15 Μαΐου στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα “Ρέθυμνο – Στρασβούργο: Προοπτικές συνεργασίας – Ανταλλαγής σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού – Περιβάλλοντος”, με κύριους ομιλητές τους δημάρχους Ρεθύμνου και Στρασβούργου και με εισηγήσεις από τους: αντιδήμαρχο Ρεθύμνου σε θέματα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Τάσο Παπαδουράκη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Κώστα Λαμπρινό, την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη, καθώς και τον προϊστάμενο του Γραφείου Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου κ. Στάθη Κελέκη, η αντιπροσωπεία του Στρασβούργου αποκόμισε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Δήμο Ρεθύμνου και τις δράσεις του στα παραπάνω θέματα. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπηρεσιών και επαγγελματικών φορέων του τόπου μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Στρασβούργου στην θετική εικόνα που αποκόμισε από την γενική παρουσίαση και τα αποτελέσματα των τομέων αυτών του κρητικού δήμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης Κεραμικής – Αγγειοπλαστικής με έργα του καλλιτέχνη Raymond – Emile Waydelich, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 και φιλοξενείται στην αίθουσα του Πυροβολικού στο Φρούριο Φορτέτζα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024