Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιτακτική η ενεργή παρουσία της Ελλάδας στην Κίνα
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Επιτακτική η ενεργή παρουσία της Ελλάδας στην Κίνα

Η διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα επιτάσσει την ενεργή παρουσία της Ελλάδας και τη διαρκή εξωστρέφεια του εθνικού τουριστικού προϊόντος σε αυτήν την νέα αναδυόμενη τουριστική αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η επίσκεψη που πραγματοποίησε η ελληνική αποστολή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ στη Σαγκάη, κατά τη διάρκεια της οποίας προωθήθηκαν θέματα…

Η διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα επιτάσσει την ενεργή παρουσία της Ελλάδας και τη διαρκή εξωστρέφεια του εθνικού τουριστικού προϊόντος σε αυτήν την νέα αναδυόμενη τουριστική αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η επίσκεψη<...>που πραγματοποίησε η ελληνική αποστολή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ στη Σαγκάη, κατά τη διάρκεια της οποίας προωθήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα στην αποτελεσματική προβολή και εδραίωση της τουριστικής εικόνας της χώρας μας στην κινέζικη αγορά.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης αεροπορικής διασύνδεσης Αθήνας- Πεκίνου μέσω της κρατικής αεροπορικής εταιρίας Air China, ακόμα μία κινέζικη αεροπορική εταιρία, η China Eastern, εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την καθιέρωση απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Εξέλιξη η οποία θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς η υλοποίησή της θα εξυπηρετήσει στη διευκόλυνση των συνθηκών επισκεψιμότητας Κινέζων και Ελλήνων τουριστών, στην Ελλάδα και την Κίνα αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ.κ. Αθανάσιος Οικονόμου και Ηρακλής Βάλβης αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν στις συνομιλίες, προσκάλεσαν τους εκπροσώπους της China Eastern και τη Δημοτική Αρχή της Σαγκάης στην Αθήνα για τη ρύθμιση των περαιτέρω λεπτομερειών της ενδεχόμενης συμφωνίας, η οποία θα αποτελέσει ακόμη ένα διαύλο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του δήμου της Σαγκάης με στόχο τη σύσφιξη των τουριστικών δεσμών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτής μάλιστα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου της Σαγκάης στη Philoxenia 2008 κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που απηύθυνε η πολιτική ηγεσία του ΕΟΤ.

Παραλλήλως, στο πλαίσιο προώθησης της εικόνας της χώρας μας στην κινέζικη αγορά, ο ΕΟΤ συμμετείχε σε τουριστική έκθεση, που τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου της Σαγκάης. Η ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης άλλωστε, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διείσδυση του ελληνικού τουρισμού στην ευρύτερη κινεζική αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμμότητες για την υλοποίηση της πρόσφατης εξαγγελίας του κ. Σπηλιωτόπουλου αναφορικά με τη λειτουργία γραφείου ΕΟΤ στη Σαγκάη προκειμένου, εντός του Απριλίου, ο ελληνικός τουρισμός να έχει τη δική του ισχυρή φωνή στην τουριστική δεξαμενή της Σαγκάης.

Σημαντική, τέλος, θεωρείται και η συμβολή του Προέδρου της ΕΤΑ κ. Πέτρου Αλεβιζάτου, ο οποίος, στο πλαίσιο των συναντήσεων της ελληνικής αποστολής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Κίνα, πραγματοποίησε σειρά επαφών, με στόχο την προσέλκυση κινεζικών, τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024