Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈξι τουρίστες και ο πιλότος αερόστατου αγνοούνται στον Ειρηνικό
Ατύχημα

Έξι τουρίστες και ο πιλότος αερόστατου αγνοούνται στον Ειρηνικό

Στη Λίμα του Περού, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Pedraza επέκρινε έντονα τον ιδιοκτήτη των αερόστατων Globos Peru SAC, κατηγορώντας τον για "βαριά αμέλεια" καθώς δεν απαίτησε από τους επιβάτες – τουρίστες του να φορούν σωσίβια για την πτήση πάνω από τον Ειρηνικό.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ένα αερόστατο που μεταφέρε έξι τουρίστες και έναν πιλότο, αγνοείται από την Κυριακή το πρωί.

Οι αρχές πίστευαν ότι είχε πέσει στη θάλασσα περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της Λίμα λόγω κακοκαιρίας, αλλά ανέφεραν ότι η πιθανότητα για επιζώντες ήταν υψηλή, διότι το καλάθι θα μπορούσε να επιπλεύσει.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ο υπουργός Εσωτερικών Wilfredo Pedraza φέρεται να είπε πως πέντε γυναίκες βρέθηκαν ζωντανές, να επιπλέουν στη θάλασσα με τα ερείπια του μπαλονιού.

Επίσης, επιτέθηκε κατά της Globos για την αποτυχία της να εξοπλίσει το αερόστατο με ένα σύστημα GPS, έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται.

Ο κ. Pedraza ανέφερε ότι οι μονάδες ναυτικού του Περού συνέχιζαν να αναζητούν στην περιοχή τους δύο ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου.

Τουλάχιστον ένας από τους άνδρες επιβάτες προσπάθησε να κολυμπήσει στην ακτή, επομένως η περιοχή αναζήτησης έχει διευρυνθεί.

Οι γυναίκες επιβάτες έχουν ήδη υποβληθεί σε θεραπεία στο νοσοκομείο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024