Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςFam trip της Turkish Airlines στη Μαύρη Θάλασσα
Η εταιρεία ξεκινά πτήσεις και προς το Χιούστον των ΗΠΑ

Fam trip της Turkish Airlines στη Μαύρη Θάλασσα

Δεκαπενταμελή αποστολή από τη Θεσσαλονίκη προς τις πόλεις της Σαμψούντας, της Ορντού και της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα διοργάνωσε η Turkish Airlines.

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ανάδειξης της επιχειρηματικής προοπτικής της Βόρειας Ελλάδας, η Turkish Airlines διοργάνωσε ένα ακόμα ταξίδι γνωριμίας με τις πόλεις της Σαμψούντας, της Ορντού και της Σινώπης, που βρίσκονται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η δεκαπενταμελής αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον διευθυντή της Turkish Airlines στην Θεσσαλονίκη, κ. Utku Yazan και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρμόδιων αρχών (παρόντες στο ταξίδι ήταν και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Σαπουντζής, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μουσιάδης), επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου της Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπροσώπων Τύπου από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή, που έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού των πόλεων της Μαύρης Θάλασσας, όσο και από τους κατοίκους των περιοχών και τα ΜΜΕ, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη δυναμική των πόλεων, που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Παράλληλα, η φιλοξενία των κατοίκων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν καταγωγές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη της αποστολής να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κ. Utku Yazan, αναφέρθηκε στην επιτυχία του ταξιδιού: “Οι πόλεις που βρίσκονται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αποτελούν ιδιαίτερα δυναμικές αγορές. Η οικονομική ανάπτυξη των περιοχών αυτών, μπορεί να αποτελέσει πεδίο δράσης για την προσέλκυση νέων επισκεπτών και τουριστών στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, η σημαντική βελτίωση των τουριστικών υποδομών των πόλεων δίνει το έναυσμα αντίστοιχα και στους Έλληνες ταξιδιώτες για να τις επισκεφτούν. Η Turkish Airlines συνεχίζει την προσπάθεια της για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ως κέντρου επιχειρηματικής και τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο, σε συνεργασία πάντα και με τους αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού“.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε ανταπόδοση της φιλοξενίας των εκπροσώπων του τουρισμού από τη Σαμψούντα, οι οποίοι είχαν φιλοξενηθεί πριν λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τη Θάσο.

“Ανοίγει” η γραμμή της Turkish Airlines για το Houston
Μετά το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, η Turkish Airlines ξεκίνα τις πτήσεις της από την Τουρκία προς το Χιούστον των ΗΠΑ από την 1η Απριλίου 2013. Η γραμμή, που συμβάλλει ακόμα πιο αποφασιστικά στην αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ, θα διεξάγεται 4 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο). Εν τω μεταξύ, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε την Turkish Airlines στην απόφαση να αυξήσει από δύο σε τρεις εβδομαδιαίως τις πτήσεις της προς τη Νέα Υόρκη για την καλοκαιρινή περίοδο (28 Μαΐου – 16 Σεπτεμβρίου 2012). Για τις επιπλέον πτήσεις προς Νέα Υόρκη θα χρησιμοποιούνται Airbus 330-300 and Boeing 777.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024