Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓίγαντες και Κύκλωπες επιστρατεύονται ως τουριστική ατραξιόν στη Ρουμανία
Πρόταση από την Εθνική Ένωση Οικολογικού, Αγροτουριστικού και Πολιτιστικού Τουρισμού Ρουμανίας

Γίγαντες και Κύκλωπες επιστρατεύονται ως τουριστική ατραξιόν στη Ρουμανία

Θρύλοι για γίγαντες και Κύκλωπες, τα μυθικά όντα της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, ζωντανεύουν σε ένα μικρό χωριό στο νότο της Ρουμανίας, το Τσιοτζίου, μέσω μια νέας τουριστικής πρότασης […]

Θρύλοι για γίγαντες και Κύκλωπες, τα μυθικά όντα της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, ζωντανεύουν σε ένα μικρό χωριό στο νότο της Ρουμανίας, το Τσιοτζίου<...>, μέσω μια νέας τουριστικής πρότασης για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η συγκεκριμένη πρόταση, από την Εθνική Ένωση Οικολογικού, Αγροτουριστικού και Πολιτιστικού Τουρισμού της Ρουμανίας (ANTREC), έχει στο επίκεντρό της δώδεκα μεγάλιθους, που σχηματίστηκαν στο πέρασμα των αιώνων από τη διάβρωση των βράχων. Οι δώδεκα μεγάλιθοι, “προϊόν” των φυσικών φαινομένων ή – κατά τους θρύλους – σχηματισμοί από γίγαντες ή Κύκλωπες, πρωταγωνιστούν στη νέα τουριστική εκστρατεία της μικρής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ANTREC, `Ιον Λεζέου, ορισμένοι ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού, μεταφέροντας τους θρύλους που άκουσαν από τους παππούδες τους, υποστηρίζουν ότι οι μεγάλιθοι κουβαλούν και “κατάρα”, την οποία, ωστόσο, αφήνουν αδιευκρίνιστη, διότι δε θέλουν να βρεθούν στο “στόχαστρό” της.

Οι μεγάλιθοι προσελκύουν την προσοχή και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς τα σχήματά τους, όπως το κεφάλι χελώνας ή τα ανθρώπινα σώματα, κάθε άλλο παρά συνηθισμένα είναι, είπε ο κ. Λεζέου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024