Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςGoldair Group of Companies: Εξελίξεις 2012
Εταιρική ενημέρωση

Goldair Group of Companies: Εξελίξεις 2012

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία, ο Όμιλος εταιρειών Goldair θέτοντας σαν βασικό κριτήριο την προστασία και διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, συνεχίζει σταθερά στην κατεύθυνση συνετής διαχείρισης και παράλληλα λελογισμένης επέκτασης σε όλες του τις δραστηριότητες, δηλαδή στον τουριστικό τομέα, στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων και στον τομέα Cargo και Logistics.

Πολλές και σημαντικές οι εξελίξεις και για την Goldair Handling σε Ελλάδα και εξωτερικό την χρονιά που μας πέρασε.

Μέσα σε λιγότερους από 12 μήνες η Goldair Handling εγκαινίασε και έθεσε σε πλήρη λειτουργία 8 επιπλέον αερολιμένες στην Ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 7εκ. Ευρώ η οποία έρχεται να εδραιώσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά επίγειας εξυπηρέτησης αλλά και να τονώσει την τοπική οικονομία και αγορά εργασίας σε μία σειρά από τουριστικούς προορισμούς όπως Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λήμνο, Πάρο, Σκύρο, Άραξο, Κάρπαθο. Μαζί με αυτούς τους νέους σταθμούς η Goldair Handling είναι πλέον παρούσα σε 26 συνολικά εμπορικά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Παράλληλα με το άνοιγμα των νέων σταθμών η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς που κατέχει χάρις στην επέκταση συμβολαίων συνεργασίας με σημαντικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων, Lufthansa, Cyprus, Turkish, Air France καθώς και Aegean Airlines, με την οποία η συνεργασία επεκτάθηκε στην Αλεξανδρούπολη, Ρόδο και Μυτιλήνη πέραν Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Με την σημερινή δομή του δικτύου και πελατολογίου, η εταιρεία απασχολεί στην Ελλάδα 1.700 άτομα, ενώ εξυπηρετεί 66.000 πτήσεις, 11 εκατομμύρια επιβάτες και 31 εκατομμύρια τόνους φορτίου.

Η εταιρία συνεχίζει παράλληλα την παρουσία της και στο εξωτερικό (Κύπρος & Βουλγαρία). Με την έναρξη λειτουργίας στο αεροδρόμιο Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, φτάνοντας έτσι τα 4 αεροδρόμια στο εξωτερικό (Λάρνακα, Πάφος, Σόφια & Μπουργκάς).

Οι συνολικές επενδύσεις μέχρι σήμερα της Goldair Handling ξεπερνούν τα 80εκ. Ευρώ. Την χρονιά που τελειώνει σε λίγες ημέρες, η Goldair Handling όμως αντιμετώπισε και ιδιαίτερες δυσκολίες που σχετίζονται με τα παρακάτω: Πρώτον με το πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας που έχει η εταιρεία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος λόγω των υπερβολικών χρεώσεων. Δεύτερον με την απομάκρυνση από την χώρα μας μεγάλου αριθμού ξένων αεροπορικών εταιρειών. Τρίτον με την μη ένταξη των εργαζομένων στο Handling στα προγράμματα επιδότησης εποχιακών υπαλλήλων, οι οποίοι κατά την χειμερινή περίοδο καλύπτονται από επιδόματα ανεργίας (όπως γίνεται π.χ. στα ξενοδοχεία). Τέταρτον με την μη ένταξη του Handling στον Αναπτυξιακό Νόμο (όπως γίνεται με πολλά άλλα τουριστικά επαγγέλματα). Πέμπτον με τον οξυμένο ανταγωνισμό που οδηγεί σε σημαντική μείωση εσόδων και τέλος με την μεγάλη έλλειψη ρευστότητας και υψηλών επιτοκίων που υπάρχει στην Ελλάδα, η οποία προκαλεί σε μια εταιρεία που αυτοχρηματοδοτεί όλες τις επενδύσεις της οξύτατα προβλήματα.

Η Goldair Cargo έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις της τα προηγούμενα χρόνια, κατάφερε το 2012, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις αγοράς σε θέματα ρευστότητας και υψηλών επιτοκίων, να βελτιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά διευρύνοντας το πελατολόγιο της και αξιοποιώντας το ισχυρό δίκτυο μεταφοράς ομαδοποιημένων φορτίων για όλες τις πόλεις της Ευρώπης, το οποίο η εταιρεία έχει οικοδομήσει με μεγάλες επενδύσεις.

Συνέβαλε σημαντικά στην υποστήριξη όλων των εξαγωγικών επιχειρήσεων έχοντας εβδομαδιαίες τακτικές γραμμές ομαδοποιημένων οδικών φορτίων για όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις (συνολικά 28 κεντρικοί προορισμοί με 3.500 κωδικούς περιοχών). Κατάφερε να ισχυροποιήσει την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη της IATA Ranking List, δημιουργώντας συγκεκριμένα πακέτα αεροπορικών μεταφορών προς μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις, βοηθώντας έτσι στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

Τέλος, σύναψε συμφωνία συνεργασίας για ολοκληρωμένες υπηρεσίες ναυτιλιακής μεταφοράς και logistics (sea-logistics) με την Κύπρο.

Η Goldair αντιπροσωπεύει περισσότερες από 24 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για την μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων ενώ η Goldair Tourism ενισχύει περαιτέρω την θέση της στο κομμάτι Business Travel με την συγκρότηση του νέου τμήματος Corporate Travel Services καθώς και ενός ολοκληρωμένου δικτύου υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένου για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του ναυτιλιακού κλάδου. Συγχρόνως η Goldair Congress υπέγραψε συμφωνία με το Association Management των οργανισμών I.A.O.O και E.S.P.R.M για όλες τις χώρες του εξωτερικού (International Association of Oral Oncology & European Association of Physical and Rehabilitation Medicine).

Η Goldeco δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το 2012 κατασκεύασε και λειτουργεί ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο. Η Goldeco έχει στο χαρτοφυλάκιο της για κατασκευή έργα ισχύος 4,3 MW τα οποία αφορούν σ`ένα υδροηλεκτρικό έργο στις Σέρρες ισχύος 2,5 MW, σε μια μονάδα βιοαερίου στον νόμο Τρικάλων ισχύος 1,5 ΜW και σ` ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στον Ασπρόπυργο ισχύος 300 KW. Τα έργα προγραμματίζονται να υλοποιηθούν μέσα στο 2013.

Σήμερα ο Όμιλος Goldair και οι συνδεδεμένες επιχειρήσεις απασχολούν στην Ελλάδα περισσότερο από 2.300 υπαλλήλους ενώ στο εξωτερικό γύρω στα 700 άτομα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022
29/11/2022
28/11/2022