Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήGrand Forest, το ξενοδοχείο που κατακτά τα υψηλότερα, ενώ σκέφτεται βαθύτερα
Ξενοδοχεία

Grand Forest, το ξενοδοχείο που κατακτά τα υψηλότερα, ενώ σκέφτεται βαθύτερα

Εδώ και λίγες ημέρες φιγουράρει ως το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στη νεόκοπη συλλογή των Small Luxury Hotels of the World “Considerate Hotels”.

Το Grand Forest, είναι το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο του κόσμου -και μάλιστα με τα διαπιστευτήρια των World Travel Awards 2021.

Εδώ και λίγες ημέρες φιγουράρει ως το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στη νεόκοπη συλλογή των Small Luxury Hotels of the World “Considerate Hotels” – μία αυστηρά επιλεγμένη ελίτ sustainable πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως. Με αυτές τις δύο νέες διακρίσεις στο libro d’ oro του, το ξενοδοχείο Grand Forest στο Μέτσοβο αποδεικνύει ότι η έκφραση “κορυφαία ποιότητα” εδώ δεν είναι ένα marketing ευφυολόγημα. Είναι το καθημερινό βίωμα της φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο Grand Forest είναι το φετινό κορυφαίο landmark ξενοδοχείο του κόσμου, όπως το ανέδειξε το Grand Final Gala των 28ων World Travel Awards -γνωστά ως “τα Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας”.

Έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις συνεχόμενες φορές τον τίτλο του κορυφαίου landmark ξενοδοχείου της Ευρώπης και με την αμείωτη διάθεσή μας πάντα να εργαζόμαστε και να στοχεύουμε για το υψηλότερο, η φετινή συμμετοχή μας στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό των World Travel Awards ήταν για εμάς κάτι σαν φυσικό επακόλουθο” αναφέρει χαρακτηριστικά η ξενοδόχος του Grand Forest κα Έλλη Μπαρμπαγιάννη και συνεχίζει “η κατάκτηση αυτού του ύψιστου τίτλου επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία με την οποία διοικούμε το ξενοδοχείο μας όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι, δηλαδή, η ξενοδοχεία δεν είναι απλά ένας αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Απαιτεί σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια”.

Αυτή η σταθερή επιμονή αυτής της οικογένειας από το Μέτσοβο να οδηγήσει τον ποιοτικό ελληνικό τουρισμό χιλιόμετρα μακρύτερα, επιβραβεύτηκε αντίστοιχα και πριν από λίγες ημέρες, οπότε και ανακοινώθηκε η ένταξη του Grand Forest στο νεοσύστατο consortium με τον τίτλο “Considerate Collection” των Small Luxury Hotels of the World.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα κλειστό κύκλο πολυτελών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο, τα οποία μοιράζονται τις κοινές αξίες και πρακτικές της ενεργούς αειφορίας και γίνονται πρεσβευτές του νέου παγκόσμιου μηνύματος που δεν είναι άλλο από το ότι “σύγχρονη ευζωία και μακροζωία του πλανήτη είναι έννοιες ταυτόσημες”.

Για τη διαδικασία της επιλογής των 33 ξενοδοχείων σε 25 χώρες που κοσμούν ήδη την “Considerate Collection”, τα Small Luxury Hotels of the World συνεργάστηκαν με τους πιο έγκριτους φορείς του sustainable travel και της πολυτελούς φιλοξενίας, όπως το Global Sustainable Tourism Council (GSTC) – το διεθνές, ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό σώμα που δημιουργήθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) καθώς και την πλατφόρμα Greenview, τη μοναδική πλατφόρμα που είναι εγκεκριμένη από τον GSTC.

Τα κριτήρια της επιλογής βασίστηκαν στο ακόλουθο τρίπτυχο: το συλλογικό ενδιαφέρον, την πολιτιστική προστασία και την περιβαλλοντική συνείδηση. Σύμφωνα με τη δήλωσή τους “Αυτό το καταφύγιο, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού, βρίσκεται σε μια σημαντική αλπική προστατευόμενη περιοχή (περιβαλλοντική συνείδηση). Από την άλλη, ανήκει σε μια οικογένεια Μετσόβιων που επιλέγει το προσωπικό της από την τοπική κοινότητα (συλλογικό ενδιαφέρον) και κρατά την περιοχή της Ηπείρου ζωντανή, αξιοποιώντας όλη την τοπική παραγωγή (πολιτιστική προστασία) και τους συντελεστές της – από τα τοπικά χειροποίητα έπιπλα και την τοπική κουζίνα μέχρι την ανάδειξη των δραστηριοτήτων για την εξερεύνηση της περιοχής“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024