Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςHATTA: Υπό έλεγχο η κατάσταση με τους Έλληνες οργανωμένους τουρίστες στις πληγείσες περιοχές

HATTA: Υπό έλεγχο η κατάσταση με τους Έλληνες οργανωμένους τουρίστες στις πληγείσες περιοχές

Ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ, σε χτεσινή του ανακοίνωση, εξέφρασε την βαθιά του οδύνη για τις τρομερές καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη Σουμάτρα και τα προβλήματα, που δημιούργησαν τα παλιρροιακά κύματα στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού (Δυτικό Πουκετ, κ.λ.π.)…

Ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων – ΗΑΤΤΑ, σε χτεσινή του ανακοίνωση, εξέφρασε την βαθιά του οδύνη για<...> τις τρομερές καταστροφικές συνέπειες του σεισμού στη Σουμάτρα και τα προβλήματα, που δημιούργησαν τα παλιρροιακά κύματα στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού (Δυτικό Πουκετ, κ.λ.π.).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “οι Έλληνες τουρίστες που βρισκόντουσαν στο νησί του Πουκέτ με οργανωμένα προγράμματα τουριστικών γραφείων ήταν περίπου 300. “Από αυτούς”, σύμφωνα πάντα με τον HATTA, 100 περίπου άτομα βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής”. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι πολλοί αποφάσισαν να παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές, συνεχίζοντας τις διακοπές τους.

Να σημειωθεί ότι ο ΗΑΤΤΑ, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε άμεσα από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα σχετικά τραγικά γεγονότα με στόχο, μεταξύ άλλων, να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους Έλληνες, που είχαν ταξιδέψει στην περιοχή μέσω τουριστικών γραφείων αλλά και να συνδράμει τα τουριστικά γραφεία, συνεργάζεται με κάθε αρμόδια ελληνική και ξένη υπηρεσία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη επιστροφή όσων επιθυμούν να γυρίσουν, αλλά και η συνέχιση των ταξιδιών των τουριστών σε περιοχές, που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Επίσης, ο ΗΑΤΤΑ, μέσω της ανακοίνωσης, που εξέδωσε χτες, εξέφρασε παράλληλα και την ικανοποίηση του για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού και συγκεκριμένα του Υπουργείου Εξωτερικών, που διέθεσε αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών για να μεταφέρει τους τουρίστες στην Ελλάδα, του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ενώ, σημειώνει ότι όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν στις περιοχές που επλήγησαν, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν, σε συνεργασία με τον τουριστικό τους πράκτορα, να επιλέξουν άλλον προορισμό διακοπών”.

Ακόμα, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο ΗΑΤΤΑ τονίζει την “σημασία της χρησιμοποίησης από τους καταναλωτές τουριστικού γραφείου για την αγορά τουριστικών πακέτων, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο”, όπως διευκρινίζει, “μπορεί να εξασφαλιστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μέριμνα για τον ταξιδιώτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του HATTA, τα οργανωμένα πακέτα ταξιδιών στο εξωτερικό έχουν φθάσει για την περίοδο των διακοπών στο 60% έναντι 40% για το εσωτερικό της χώρας, ενώ στο σύνολο τους υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί φέτος περίπου 110.000 τουριστικά πακέτα έναντι 135.000 το 2003.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024