Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Αίγυπτος αδειάζει από τουρίστες
Επισπεύδεται η απομάκρυνση ξένων υπηκόων από την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος αδειάζει από τουρίστες

Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στη χώρα…

Πολλές ξένες κυβερνήσεις και τουριστικά πρακτορεία επισπεύδουν την απομάκρυνση των υπηκόων τους που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Αίγυπτο, ενώ<...> πολλοί ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν διακόψει ήδη κάθε δραστηριότητά τους στη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, Η Aμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών για Προξενικές Υποθέσεις Τζάνις Τζέικομπς τόνισε πως χθες απογειώθηκε η πρώτη κυβερνητικά οργανωμένη πτήση με 42 Αμερικανούς και πρόσθεσε πως 2.400 Αμερικανοί υπήκοοι έχουν ζητήσει να αναχωρήσουν από τη χώρα. Η ίδια δήλωσε πως αναμένει ότι αίτημα για απομάκρυνσή τους από την εμπρηστική κατάσταση θα καταθέσουν οι περισσότεροι από τους 52.000 συμπατριώτες της που βρίσκονται δηλωμένοι στην κατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Αξιωματούχοι από την κυπριακή και την τουρκική κυβέρνηση έχουν δηλώσει πως οι αρχές στις χώρες αυτές έχουν καταστρώσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την υποδοχή των χιλιάδων τουριστών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αίγυπτο και τη μετεπιβίβασή τους σε άλλους προορισμούς.

Πολλές άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Σαουδική Αραβία, η Λιβύη, ο Λίβανος, η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, και η Αυστραλία έχουν αποστείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν τους υπηκόους τους.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες Air China και Hainan Airways έστειλαν από μία ναυλωμένη πτήση στο Κάιρο για να παραλάβουν τους περίπου 500 εγκλωβισμένους Κινέζους στο αεροδρόμιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, δήλωσε προξενική πηγή. Aλλοι 500 Ιάπωνες, που βρίσκονται επίσης καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο του Καΐρου, θα μεταφερθούν με ειδικά ναυλωμένη πτήση στη Ρώμη, ανακοίνωσε το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Μολαταύτα, ο συνολικός αριθμός των Ιαπώνων που χρειάζονται μεταφορά παραμένει άδηλος, καθώς το πρακτορείο “Κιόντο” μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας 335 Ιάπωνες εγκατέλειψαν το Κάιρο με πτήση της Egypt Air.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε πως αποστέλλει αεροσκάφος που θα τεθεί στη διάθεση όσων επιθυμούν να επιστρέψουν, ενώ το Βερολίνο ζήτησε από διάφορες αεροπορικές εταιρείες να ελέγξουν ποιες επιπλέον δυνατότητες έχουν να θέσουν σε λειτουργία στη γραμμή του Καΐρου περισσότερα αεροσκάφη.

Η Μόσχα κάλεσε τους περίπου 70.000 Ρώσους -εκ των οποίων 30.000 εκπατρισμένοι που βρίσκονται στην Αίγυπτο- να παραμείνουν στις κατοικίες τους, ή κοντά στις ζώνες των ξενοδοχείων.

Η Βρετανία κάλεσε τους υπηκόους της να αποχωρήσουν από το Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και το Σουέζ, κρίνοντας πως η κατάσταση δεν έχει φθάσει “στο σημείο που να προσανατολιζόμαστε στην αποστολή αεροσκαφών για την μεταφορά μεγάλου αριθμού ατόμων”.

Πολλοί ταξιδιώτες έχουν αναστείλει το προγραμματισμένο ταξίδι τους στην Αίγυπτο, ενώ έχουν αποχωρήσει χιλιάδες τουρίστες (30.000 Βρετανοί, 4.000 Βέλγοι, 15.000 Σουηδοί, 2.500 Φιλανδοί και πάνω από 1.000 Γάλλοι).

Τέλος, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines ανακοίνωσε πως αναστέλλει επΆαόριστον τη λειτουργία της στην Αίγυπτο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024