Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ airberlin αποχώρησε από τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών
Αεροπορικές εταιρείες

Η airberlin αποχώρησε από τον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, διά του γενικού της διευθυντή Stefan Pichler, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης εντός του ευρωπαϊκού συνδέσμου, θεωρώντας λάθος τον προστατευτισμό στους ευρωπαϊκούς ουρανούς.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους airberlin έληξε τη συμμετοχή στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιρειών (Association of European Airlines – AEA). Η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στις όλο και πιο προφανείς διαφορές στην κοινή εκπροσώπηση των συμφερόντων μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.

“Δεν βλέπουμε κανένα μέλλον απέναντι σε μια προστατευτική πολιτική αερομεταφορών στην Ευρώπη. Αντιθέτως. Η απελευθέρωση των διμερών συμφωνιών θα προωθήσει την περαιτέρω ενοποίηση και νέα, καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, γεγονός που θα ωφελήσει όλους τους επιβάτες. Με τη σημερινή εστίαση και εκπροσώπηση των συμφερόντων της, ο ΑΕΑ δεν εκπληρώνει αυτές τις ιδέες, αλλά επιτρέπει στον εαυτό του να καθοδηγείται από αεροπορικές εταιρείες που προσπαθούν απεγνωσμένα να ανεγείρουν ένα νέο τείχος γύρω από την Ευρώπη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της airberlin, Stefan Pichler.

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι νέες επενδύσεις στον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών – από άλλες περιοχές του κόσμου, για παράδειγμα- δε θα διατηρήσουν μόνο πολλές θέσεις εργασίας, αλλά και θα δημιουργήσουν και νέες. Ο αυξημένος ανταγωνισμός θα προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και πιο ελκυστικές υπηρεσίες, καθώς και θα προωθήσει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και πρόσθετες συνδέσεις”, συνέχισε Pichler.

Η airberlin θα συνεχίσει να συμμετέχει στην χάραξη πολιτικών σχετικών με τις αερομεταφορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον θα προωθήσει ενεργά τις δικές της πρωτοβουλίες, στις Βρυξέλλες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024