Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ αμερικανική αεροπορική Aha! (της ExpressJet) διακόπτει τη λειτουργία της
Αεροπορικές εταιρείες

Η αμερικανική αεροπορική Aha! (της ExpressJet) διακόπτει τη λειτουργία της

Ο αερομεταφορέας εκτελούσε τα δρομολόγιά του με ένα στόλο αεροσκαφών Embraer ERJ-145, 50 θέσεων.

Σε ανακοίνωσή της στις 22 Αυγούστου στην ιστοσελίδα της περιφερειακής αμερικανικής αεροπορικής Aha!, η ExpressJet αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εισέλθει σε διαδικασία πτώχευσης βάσει του Κεφαλαίου 11. Η εταιρεία δε θα βοηθήσει τους πελάτες της να βρούν εναλλακτικά ταξιδιωτικά καταλύματα και ενημέρωσε ότι όσοι κατέχουν εισιτήρια με την Aha! να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων μέσω των εταιρειών των  πιστωτικών καρτών τους.

“Λυπούμαστε που ένας συνδυασμός οικονομικών και εμπορικών συνθηκών μας οδήγησε να λάβουμε αυτήν τη δράση“, δήλωσε η ExpressJet.

Η ExpressJet, η οποία προηγουμένως εκτελούσε περιφερειακά δρομολόγια με την επωνυμία United Express, είχε ιδρύσει τον Σεπτέμβριο του 2021 την Aha! -με βάση το αεροδρόμιο Reno-Tahoe International Airport– ως αεροπορική εταιρεία αναψυχής, η οποία προσανατολίζεται να προσφέρει οικονομικά πακέτα διακοπών στο Rino της Νεβάδα.

Ο αερομεταφορέας εκτελούσε τα δρομολόγιά του με ένα στόλο αεροσκαφών Embraer ERJ-145, 50 θέσεων.

Τον Ιούλιο η Αχα! πραγματοποίησε εννέα δρομολόγια, όλα από το Rino, προσφέροντας συνολικά 9.400 θέσεις απλής μετάβασης, σύμφωνα με τα δεδομένα του προγράμματος πτήσεων της Cirium.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά από την πανδημία που η ExpressJet -η οποία λειτουργούσε ως περιφερειακός αερομεταφορέας της United Airlines– σταματά πτήσεις της. Η ExpressJet έμεινε σε παύση στα τέλη του 2020, αφότου η United διέκοψε το συμβόλαιό της με την εταιρεία τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Η ExpressJet απέλυσε επίσης τους περισσότερους από τους 3.000 εργαζομένους της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024