Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ British Airways ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς – και την Αθήνα
Αεροπορικές εταιρείες

Η British Airways ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς – και την Αθήνα

Τα ακυρωμένα δρομολόγια είναι, μεταξύ άλλων, αυτά από Λονδίνο προς Βερολίνο, Δουβλίνο, Γενεύη, Παρίσι, Στοκχόλμη, Αθήνα και Πράγα, λόγω ελλείψεων προσωπικού.

Η βρετανική British Airways έχει περικόψει εκατοντάδες πτήσεις σε μερικά από τα πιο δημοφιλή δρομολόγιά της για τη θερινή περίοδο λόγω ελλείψεων προσωπικού. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη καταργήσει περισσότερες από 1.000 πτήσεις σε λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη, περίπου 112 πτήσεις προς ευρωπαϊκούς και μεσογειακούς προορισμούς περικόπηκαν από το πρόγραμμα της British Airways, αφού ακυρώθηκαν 96 πτήσεις την προηγούμενη ημέρα. Τα δρομολόγια που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις περιλαμβάνουν το Λονδίνο προς το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Γενεύη, το Παρίσι, τη Στοκχόλμη, την Αθήνα και την Πράγα.

Αξιωματούχοι της British Airways ανακοίνωσαν ακόμη ότι η ακυρωμένη καθημερινή πτήση από και προς Μαϊάμι θα πραγματοποιείται από την American Airlines. Το Χονγκ Κονγκ έχει αφαιρεθεί από τη πτητική λίστα λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών εισόδου που προκαλούνται από την πανδημία του COVID-19. Οι πτήσεις από Λονδίνο προς Τόκιο έχουν ανασταλεί για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής σεζόν του 2022. Δε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς αυτούς τους δύο ασιατικούς προορισμούς μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αντίστοιχα.

Ως απάντηση σε ένα “κύμα” κριτικής για τις μαζικές ακυρώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Sean Doyle απέστειλε email στους πελάτες της εταιρείας λέγοντας: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας πάμε εκεί που πρέπει να είστε”.

Όπως και οι περισσότεροι από τους μεγάλους διεθνείς αερομεταφορείς, η British Airways υποφέρει από χρόνιες ελλείψεις προσωπικού μετά την απόλυση χιλιάδων προσωπικού κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί τώρα να προσλάβει επειγόντως περισσότερους εργαζομένους για να αναπληρώσει τα κενά της.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες για άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που επίσης μαστίζονται από προβλήματα, με την easyJet να ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Οι ειδικοί του κλάδου έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι το ταξιδιωτικό χάος μπορεί να πάρει μήνες για να επιλυθεί, λόγω των συνεχιζόμενων ελλείψεων προσωπικού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024