Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ ελληνική γραφειοκρατία ‘έφαγε’ τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Matt Damon στη χώρα
Προώθηση προορισμού

Η ελληνική γραφειοκρατία ‘έφαγε’ τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Matt Damon στη χώρα

Οι παραγωγοί της νέας ταινίας του Matt Damon επέλεξαν την Τενερίφη για τα γυρίσματα σκηνών που, υποτίθεται, πραγματοποιούνται στην Αθήνα. Οι αρμόδιες Αρχές της Ισπανίας ετοιμάζουν ένα νέο, απλοποιημένο πρόγραμμα κινήτρων για κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα, ώστε να προωθήσουν διεθνώς την Ισπανία.

Η νέα ταινία του Matt Damon με ήρωα τον Jason Bourne και σκηνοθέτη τον Paul Greengrass επρόκειτο να περιλαμβάνει σκηνές και από την Αθήνα, κάτι που ήθελαν οιπαραγωγοί. Όμως, η ελληνική γραφειοκρατία εμπόδισε για άλλη μια φορά την ευκαιρία προβολής της χώρας σε ένα τόσο ευρύ κοινό, καθώς εναλλακτικά επελέγη η Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, η οποία και “μεταμφιέστηκε” σε Αθήνα. Έτσι, οι δρόμοι της Τενερίφης έχουν αποκτήσει για λίγες μέρες ελληνικές ταμπέλες και ελληνικές διαφημίσεις προιόντων στους δρόμους.

Υψηλού κόστους κινηματογραφικές παραγωγές, όπως το Fast & Furious 6 και το Wrath of the Titans έχουν γυρίσει σκηνές τους στην Τενερίφη. Ακόμη, η πρόσφατη ταινία του Ridley Scott Exodus: Gods and Kings γυρίστηκε στην Ανδαλουσία.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες Αρχές της Ισπανίας ετοιμάζουν ένα νέο, απλοποιημένο πρόγραμμα κινήτρων για κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα, ώστε να προωθήσουν διεθνώς την Ισπανία.

Το νέο πρόγραμμα κινήτρων κινηματογράφησης στην Ισπανία θα αξίζει το 15% των δαπανών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ηπειρωτική χώρα και ένα σημαντικό 35% για τις Καναρίους Νήσους, οι οποίες προσφέρουν ήδη ειδική φορολογική ζώνη για πολλά χρόνια.

“Πολλές κινηματογραφικές παραγωγές έρθει στην Ισπανία ζητώντας τοποθεσίες γυρισμάτων, αλλά ακόμη και όταν επιλέγουν κάποιες, μετακινούνται σε άλλες χώρες, διότι δε διαθέτουμε κίνητρα,” δήλωσε ο Felix Rosell, Location Manager για το “Exodus”.

Η Ισπανία πρόκειται να προβληθεί ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες με το λανσάρισμα του νέου κύκλου της σειράς Game of Thrones, τμήματα της οποίας γυρίστηκαν στη Σεβίλλη και την πόλη της Οσούνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024