Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελληνική Πρεσβεία στο Βιετνάμ δε δίνει βίζα στον πρόεδρο του VISTA
Τουριστική πολιτική

Η Ελληνική Πρεσβεία στο Βιετνάμ δε δίνει βίζα στον πρόεδρο του VISTA

Εδώ και χρόνια παρατηρείται το γεγονός να υπάρχουν τρομακτικές καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για γκρουπ Βιετναμέζων που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και μάλιστα πολλές φορές αυτά τα γκρουπ ακυρώνουν τις κρατήσεις τους, προτιμώντας να ταξιδέψουν σε κάποιον εναλλακτικό προορισμό στην Ευρώπη, όπου η έκδοση Schengen visa γίνεται με γρηγορότερες διαδικασίες.

Από την μία πλευρά, το ελληνικό Kράτος ξοδεύει μεγάλα ποσά και σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, η συνολική δαπάνη για το 2021 ξεπέρασε τα 25 εκατ. ευρώ, για την προσέλκυση τουριστών και από την άλλη δε δίνει βίζα στον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων του Βιετνάμ (VISTA) Doan Van Binh, που θέλει να επισκεφθεί την Τουρκία, την Ελλάδα, και την Κύπρο, με στόχο βέβαια και τη σύναψη συμφωνιών για τουριστική συνεργασία μεταξύ του Βιετνάμ και των παραπάνω χωρών. Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες για την διεύρυνση των αγορών και την ανάπτυξη των νέων αγορών για τη χώρα μας αλλά είναι γνωστό ότι υπάρχει γενική δυσκολία στην έκδοση βίζας για γκρουπ και μεμονωμένους από την Ανατολική Ασία.

Και είναι εύλογη η ερώτηση, το Ελληνικό Προξενείο στο Βιετνάμ που είναι υπεύθυνο για την έκδοση της βίζας φοβάται ότι ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της χώρας θα έρθει ως μετανάστης; Το Βιετνάμ είναι μια χώρα με 95 εκατομμύρια πληθυσμό, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια ζουν στη μεγαλύτερη πόλη το Ho Chin Minch (πρώην Σαϊγκόν) με 5,4% ανεργία, όπου και ουσιαστικά είναι ένας αστικός πληθυσμός που ταξιδεύει, και τα 6,5 εκατ. στην πρωτεύουσα της χώρας το Hanoi.

Το TravelDailyNews επικοινώνησε με το τουριστικό γραφείο Argo Travel, που συνεργάζεται με την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και το Βιετνάμ πάνω από μια 15ετία, προβάλλοντας τη χώρα μας και τα τουριστικά της αξιοθέατα τους Βιετναμέζους, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες με τη συμμετοχή του σε τουριστικές εκθέσεις, αλλά και τη σύναψη συνεργασιών με γραφεία εξερχόμενου τουρισμού. Μας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη δυσκολία που υπάρχει για την έκδοση βίζας: “Εδώ και χρόνια παρατηρείται το γεγονός να υπάρχουν τρομακτικές καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας για γκρουπ Βιετναμέζων που θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας και μάλιστα πολλές φορές αυτά τα γκρουπ ακυρώνουν τις κρατήσεις τους και προτιμούν να ταξιδέψουν σε κάποιον εναλλακτικό προορισμό στην Ευρώπη, όπου η έκδοση Schengen visa γίνεται με γρηγορότερες διαδικασίες”, λέει ο κ. Στρατής Βουρσούκης, COO του Argo Travel. “Ακόμη και οι όποιες αφίξεις Βιετναμέζων πελατών στην Ελλάδα συνήθως πραγματοποιούνται από κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που ως πρώτος σταθμός (entry point) χορήγησε τη Schengen visa. Αυτό φυσικά μειώνει τη διάρκεια παραμονής στην χώρα μας και το αντίστοιχο έσοδο. Θεωρούμε ότι το θέμα της βίζας θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα και να διευκολυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ειδικά για τους επαγγελματίες του χώρου και φυσικά τους πελάτες που αποδεδειγμένα έρχονται για τουρισμό. Ειδικά τώρα που οι ροές από την ΝΑ Ασία επιστρέφουν δυναμικά”.

Οι φωτογραφίες είναι στιγμιότυπα από την εκδήλωση “Β2Β Outbound Travel Bazaar μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ”, υπό τη διοργάνωση του TravelDailyNews Asia – Pacific.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024