Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates ξεκίνησε πτήσεις προς το Sialkot του Πακιστάν
Αεροπορικές εταιρείες

Η Emirates ξεκίνησε πτήσεις προς το Sialkot του Πακιστάν

Η αεροπορική εταιρεία συνδέεται με τον πέμπτο προορισμό της στο Πακιστάν. To Πακιστάν ήταν η πρώτη χώρα στην οποία πραγματοποίησε πτήσεις η Emirates μόλις 28 χρόνια πριν.

Η Emirates ξεκίνησε τις νέες της υπηρεσίες προς το Sialkot, τον πέμπτο προορισμό της στο Πακιστάν. Η Emirates θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα με αεροσκάφος Airbus A330-200, διάταξης δύο κατηγοριών θέσεων, προσφέροντας 54 θέσεις στη Διακεκριμένη και 183 θέσεις στην Οικονομική Θέση.

H πρώτη πτήση με κωδικό EK620 αναχώρησε από το Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι στις 04:15 και προσγειώθηκε στις 08:20 τοπική ώρα. Στο αεροσκάφος επέβαινε αντιπροσωπεία συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το Πακιστάν, η Αυτού Εξοχότης Essa El Basha Al Nuaimi, του προέδρου του Διεθνούς Αεροδρομίου του Sialkot, Ashfaq Ahmed Chaudhry, του γενικού διευθυντή της Grays of Cambridge (Pakistan) και μέλους του Διεθνούς Αεροδρομίου του Sialkot και του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Khawar Anwar Khawaja, του διευθυντή του Γραφείου Πληροφόρησης Επισκεπτών – Υπουργείο Τουρισμού και Εμπορικού Marketing, Salah Al Ansari, του Divisional Senior Vice President Group Security της Emirates, Dr. Abdulla Al Hashemi, του Senior Vice President Commercial Operations – West Asia & Indian Ocean της Emirates, Ahmed Khoory και ο αντιπρόεδρος Πακιστάν και Αφγανιστάν, Khalid Bardan. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε κατά την άφιξή της ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σιαλκότ, Major General Mir Haider Ali Khan.

“To Πακιστάν ήταν η πρώτη χώρα στην οποία πραγματοποίησε πτήσεις η Emirates μόλις 28 χρόνια πριν”, είπε ο Ahmed Khoory, Emirates’ Senior Vice President Commercial Operations, West Asia and Indian Ocean. “Έκτοτε η αεροπορική εταιρεία έχει σταθερά επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει να συνδέει την πακιστανική κοινότητα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και με προορισμούς ανά τον κόσμο, διευκολύνοντας τις εμπορικές συναλλαγές και τις συναντήσεις με τους φίλους και τις οικογένειες των επιβατών. Το Ντουμπάι και το Πακιστάν έχουν πολύ στενούς δεσμούς, λόγω της μεγάλης κοινότητας Πακιστανών που ζουν στην περιοχή και των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Πακιστάν”.

“Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Sialkot είναι το πρώτο ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο αεροδρόμιο στο Πακιστάν”, δήλωσε ο Ashfaq Ahmed Chaudhry, πρόεδρος του Διεθνούς Αεροδρομίου του Sialkot. “Η έναρξη πτήσεων της Emirates στην περιοχή θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα προσφέρει στους επιβάτες της ένα νέο σημείο πρόσβασης στο Πακιστάν μέσω των τεχνολογικά εξοπλισμένων και αποτελεσματικά διαχειριζόμενων εγκαταστάσεών μας”.

Το Sialkot είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Sialkot, η οποία βρίσκεται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα της Περιφέρειας Punjab στο Πακιστάν. Καθώς βρίσκεται περίπου 125 χλμ. βόρεια της Λαχώρης, παρέχει στους πελάτες της Emirates μια εναλλακτική πύλη πρόσβασης στο Τρίγωνο Εξαγωγών του Πακιστάν- η περιοχή που περιλαμβάνει το Gujarat, το Sialkot και το Gujranwala. Η πόλη φημίζεται για την παραγωγή και εξαγωγή της σε αθλητικά είδη και είδη ένδυσης, γάντια, χειρουργικά εργαλεία, σκεύη, σε κεραμικά και δερμάτινα ενδύματα. Το αεροσκάφος Α330-200 της Emirates το οποίο εξυπηρετεί το δρομολόγιο Dubai – Sialkot μπορεί να μεταφέρει έως και 17 τόνους φορτίου, δίνοντας έτσι ώθηση και στις εμπορικές συναλλαγές.

Η πτήση EK620 της Emirates αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 04:15 με ώρα άφιξης στο Σιάλκοτ στις 08:20, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή. Η πτήση της επιστροφής EK621 αναχωρεί από το Sialkot στις 09:45 και προσγειώνεται στο Ντουμπάι στις 12:35. Οι πτήσεις της Emirates από το Σιαλκότ συνδέονται απρόσκοπτα μέσω του παγκόσμιου κόμβου της αεροπορικής στο Ντουμπάι, με βασικούς επιχειρηματικούς και τουριστικούς προορισμούς, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η ηπειρωτική Ευρώπη και η Μέση Ανατολή.

Ο Όμιλος Emirates απασχολεί περισσότερους από 4.000 Πακιστανούς, συμπεριλαμβανομένων 86 μελών πληρώματος καμπίνας, 17 πιλότων και μιας ομάδας με περισσότερα από 230 μέλη με βάση το Πακιστάν. Η αεροπορική πραγματοποιεί 66 πτήσεις την εβδομάδα στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένων 4 πτήσεων στο Sialkot, 35 στο Karachi, 11 πτήσεων προς Lahore και προς Islamabad και 5 πτήσεων στη Peshawar.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024