Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ “εποχή του φωτός” και του Νέου Έτους στη Senate Square του Ελσίνκι
Ειδική εγκατάσταση για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο

Η “εποχή του φωτός” και του Νέου Έτους στη Senate Square του Ελσίνκι

“Η σκοτεινή εποχή του χρόνου επιτρέπει στην περιοχή γύρω από την Πλατεία της Γερουσίας (Senate Square) να μετατραπεί σε ‘εποχή του φωτός’. Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να δημιουργήσει δραματικές […]

“Η σκοτεινή εποχή του χρόνου επιτρέπει στην περιοχή γύρω από την Πλατεία<...> της Γερουσίας (Senate Square) να μετατραπεί σε ‘εποχή του φωτός’. Η εγκατάσταση έχει ως στόχο να δημιουργήσει δραματικές αποχρώσεις, οξείες αντιθέσεις και μια εντυπωσιακή εμπειρία, συνδυάζοντας φως, μουσική και αρχιτεκτονική. Η ‘Εποχή του Φωτός’ είναι μια συνεκτική εγκατάσταση, που προσπαθεί να αγγίξει το κοινό μέσω των αλλαγών στις μορφές, τα φώτα και σκιές”. Αυτά δηλώνει ο σχεδιαστής Φωτισμών Mikki Kunttu, με αφορμή την ειδική εγκατάστασή του, “Season of Light”, που θα “ντύσει” τα κτίρια της Senate Square, στο Ελσίνκι.

Τα ιστορικά κτίρια που περιβάλλουν την Senate Square θα φωτιστούν με ιδιαίτερο τρόπο από την εγκατάσταση “Season of Light” του Kunttu. Ο Mikki Kunttu θα αναδείξει την ομορφιά των κτιρίων αυτοκρατορικής αρχιτεκτονικής του Carl Engel, ενώ ο συνθέτης Kimmo Pohjonen έχει συνθέσει ένα ειδικό κομμάτι που θα “συνοδεύει” την εγκατάσταση, με τίτλο “Klarion”. Η μουσική μπορεί να ακουστεί καλύτερα από το άγαλμα του Αλεξάνδρου ΙΙ, στο κέντρο της πλατείας. Τη φωτεινή εγκατάσταση μπορούν να τη θαυμάσουν όλοι την Πρωτοχρονιά από τις 8 μ.μ. έως τις 11 μ.μ. και από τις 2 έως τις 11 Ιανουαρίου, από τις 4 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., ξεκινώντας κάθε ώρα.

Τμήματα της εγκατάστασης θα παρουσιαστούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα πλαίσια της τηλεοπτικής κάλυψης των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο Mikki Kunttu είναι επίσης υπεύθυνος για τη συνολική παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Senate Square.

Στην πόλη του Ελσίνκι πραγματοποιούνται γεγονότα και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Εγκαταστάσεις φωτός θα παρουσιαστούν μελλοντικά και σε ετήσια βάση και θα χρησιμοποιούν το σκοτάδι του μεσονικτύου για να δημιουργήσουν μια συναρπαστική “εποχή του φωτός” για την απόλαυση τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και των επισκεπτών.

Η ενεργειακή απόδοση έχει ληφθεί επίσης υπόψη κατά το σχεδιασμό του φωτισμού, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα την τεχνολογία LED. Η Helsingin Energia καλεί τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας την Πρωτοχρονιά στην ειδική ιστοσελίδα www.energianeuvoja.fi.

Εορταστικές εκδηλώσεις Πρωτοχρονιάς για παιδιά, νέους και οικογένειες
Ιδιαίτερες πρωτοχρονιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις για τα παιδιά θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. με τη συνοδεία του Total Cello Ensemble. Η ηθοποιός Tarja Nyberg θα είναι η οικοδέσποινα της χιουμοριστικής αυτής συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Festival Hall του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι (Aleksanterinkatu 5). Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα εισιτήρια θα μοιραστούν από τις 12 το μεσημέρι και μετά στην είσοδο.

Πριν από την έναρξη του κύριου προγράμματος της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι νέοι καλλιτέχνες θα ανεβούν στη σκηνή της Senate Square στις 9 μ.μ. Η συναυλία StadiRock New Year θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα περιλαμβάνει και τοπικά σκετσάκια, όπως “Home Junior” και “Underwater Sleeping Society”.

Μεταμεσονύκτιες εκδηλώσεις την Πρωτοχρονιά
Ο διευθυντής Mikko Rasila περιγράφει το βασικό πρόγραμμα του Νέου Έτους, που αρχίζει από τις 11 μ.μ., ως μία όμορφη εκδήλωση, ιδανική για όλη την οικογένεια. Μεταξύ των ερμηνευτών περιλαμβάνονται η ηθοποιός-τραγουδίστρια Vuokko Hovatta, ο τραγουδιστής Jore Marjaranta και η Tuukka Tuunanen Band, η χορεύτρια-χορογράφος Reija Ware και η Χορωδία της Φιλαρμονικής του Ελσίνκι, υπό τη διεύθυνση του Hannu Norjanen.

The New Year will begin with a fireworks display by this year`s Finnish Champions JohoPyro Oy. The rockets will be fired from the South Harbour to the accompaniment of Finlandia by Jean Sibelius. The music can be heard from Senate Square.

Ο δήμαρχος του Ελσίνκι, Jussi Pajunen και ο επίσκοπος Eero Huovinen θα πραγματοποιήσουν τους επίσημους πρωτοχρονιάτικους χαιρετισμούς. Στη συνέχεια, και άτομα από το πλήθος μπορούν να ενταχθούν στη χορωδία και να τραγουδήσουν μαζί το τροπάριο “Maa για niin kaunis” και το φινλανδικό εθνικό ύμνο. Το φετινό πρωτοχρονιάτικο ποίημα είναι του ηθοποιού Ville Tiihonen. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί από τους ηθοποιούς Maria Sid και Santeri Kinnunen. Ο σχεδιαστής κοστουμιών για την εκδήλωση είναι ο Irmeli Toivonen, ενώ η Kaarina Kokkonen είναι υπεύθυνη για το μακιγιάζ και τις κομμώσεις.

Η Πρωτοχρονιά θα αρχίσει με πυροτεχνήματα από το φετινό Φιλανδό πρωταθλητή JohoPyro Oy. Θα εκτοξευθούν από το νότιο λιμάνι με τη συνοδεία του «Finlandia» του Jean Sibelius. Η μουσική θα μπορεί να ακουστεί από την Senate Square.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024