Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways και η Air Baltic ανακοινώνουν το νέο δρομολόγιο Ρίγα – Άμπου Ντάμπι
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways και η Air Baltic ανακοινώνουν το νέο δρομολόγιο Ρίγα – Άμπου Ντάμπι

Με δυνατότητα χωρητικότητας 14 επιβατών σε θέσεις Business class και 102 σε οικονομικές θέσεις, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτικά δρομολόγια.

Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε συνεργασία με την airBaltic, τον κρατικό αερομεταφορέα της Λετονίας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία απευθείας γραμμής πτήσεων Ρίγα- Άμπου Ντάμπι, η οποία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από τις 16 Δεκεμβρίου 2013.

Την ανακοίνωση ακολούθησε η αμοιβαία υπογραφή συμφωνίας κοινού κωδικού μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με την οποία, κατόπιν νομοθετικών εγκρίσεων, η airBaltic θα πραγματοποιεί τις νέες εβδομαδιαίες πτήσεις με τη χρήση αεροσκάφους τύπου Airbus A319, 116 θέσεων.

Με δυνατότητα χωρητικότητας 14 επιβατών σε θέσεις Business class και 102 σε οικονομικές θέσεις, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτικά δρομολόγια, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα κάθε αεροπορικής εταιρείας στους κόμβους των εταιρειών σε Άμπου Ντάμπι και Ρίγας.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Οι εμπορικοί, πολιτιστικοί και πολιτισμικοί δεσμοί μεταξύ των ΗΑΕ και την Λετονίας είναι πιο δυνατοί από ποτέ, με τη νέα απευθείας πτήση να σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας κοινού κωδικού μας με την airBaltic και την πρώτη εναέρια σύνδεση των πρωτευουσών των δύο χωρών. Ακόμη, είναι η πρώτη φορά που η Etihad Airways εντάσσει τη Ρίγα ως έναν από τους προορισμούς της.

Το νέο δρομολόγιο θα αποφέρει τεράστιο όφελος για τους ταξιδιώτες της Λετονίας που επιθυμούν να επισκεφθούν το Άμπου Ντάμπι είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε αναψυχή, ενώ παράλληλα θα προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης με άλλους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στην Etihad Airways να προσφέρει νέους προορισμούς  που πραγματοποιούνται από την airBaltic και από το αεροδρόμιο της στη Ρίγα προς τη Δυτική και Ανατολική Ευρώπη”.

Ο Martin Gauss, γενικός διευθυντής της airBaltic, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύνδεση της Λετονίας με τα ΗΑΕ, καθώς και για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας,μειώνοντας σημαντικά το χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πρωτευουσών αλλά και στους μετέπειτα προορισμούς. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο κοινού κωδικού θα προσφέρει πρακτικές συνδέσεις πτήσεων στους επιβάτες μας, που επιθυμούν να ταξιδέψουν μέσω του  Άμπι Ντάμπι προς και από σημαντικούς προορισμούς, όπως την Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή”.

Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της “ΕΥ” στις νέες πτήσεις προς και από τη Ρίγα καθώς και, κατόπιν  κυβερνητικών εγκρίσεων, σε υπόλοιπες 19 πόλεις  συμπεριλαμβανομένων των: Μπίλουντ, Κοπεγχάγης, Ταλίν, Ελσίνκι, Λαπεερνάντα, Τούρκου, Αμβούργου, Άλεσουντ, Μπέργκεν, Όσλο, Σταβάνγκερ, Βίλνιους, Βαρσοβίας, Στοκχόλμης, Κιέβου, Βιέννης, Πράγας, Βαρκελώνης και Κωνσταντινούπολης.  

Αντιστοίχως, η airBaltic θα τοποθετήσει το σήμα της “ΒΤ” στις πτήσεις της Etihad Airways σε Κάιρο, Τζακάρτα, Σιγκαπούρη, Μπανγκόγκ, Αμμάν και Μουσκάτ.

Ο κ. Hogan ολοκλήρωσε: “Η παροχή υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία και μόνο αεροπορική εταιρεία αλλά η εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα  των συνεργασιών. Αυτή η 47η συμφωνία  κοινού κωδικού συνεργασίας με την airBaltic, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων και στους δύο αερομεταφορείς”.

Εισιτήρια για τις νέες πτήσεις Ρίγα – Άμπου Ντάμπι είναι ήδη διαθέσιμα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024