Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Hilton κλείνει μαζικά τα ξενοδοχεία της στην Κίνα λόγω κορονοϊού
Ξενοδοχία

Η Hilton κλείνει μαζικά τα ξενοδοχεία της στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι η Hilton μπορεί να χάσει 25-50 εκατ. δολ. σε κέρδη προ φόρων σε διάστημα 6-12 μηνών (συμπριλαμβανομένων των περιόδων έξαρσης της επιδημίας αλλά και ανάκαμψης).

Ο ξενοδοχειακός κολοσσός Hilton έκλεισε περίπου 150 από τα ξενοδοχεία του στην Κίνα, συνολικής χωρητικότητας 33.000 δωματίων, λόγω κορωνοϊού. Η νέα αυτή εξέλιξη μπορεί να επηρεάσει δραματικά τον ξενοδοχειακό κλάδο και πιθανότατα το κλείσιμο της Hilton China να είναι μόνο η αρχή. “Αυτό δεν είναι ένα τοπικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο”, δήλωσε ο Jan Freitag, Senior Vice President στη διεθνή εταιρεία αναλύσεων STR.

Η χωρητικότητα των ξενοδοχείων έπεσε κατά 75% στην ηπειρωτική Κίνα το διάστημα 14-26 Ιανουαρίου σύμφωνα με στοιχεία της STR (8 στα 10 δωμάτια έμειναν αδιάθετα κατά μέσο όρο). Εκείνη την περίοδο, η Κίνα είχε ήδη θέσει σε καραντίνα 20 εκατ. κατοίκους σε τρεις πόλεις.

Αν και η αλυσίδα λειτουργεί ακόμη κανονικά σε κάποιες περιοχές της Κίνας, η κατάσταση είναι σε εξέλιξη. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι η Hilton μπορεί να χάσει 25-50 εκατ. δολ. σε κέρδη προ φόρων σε διάστημα 6-12 μηνών (συμπεριλαμβανομένων των περιόδων έξαρσης της επιδημίας αλλά και ανάκαμψης).
Ειδικά στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να κοστίσει στη χώρα δισεκατομμύρια δολάρια και εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην “USA Today”. Η Κίνα είναι η τρίτος μεγαλύτερος τουριστικός “τροφοδότης” για τις ΗΠΑ σύμφωνα με τον U.S. Travel Association. Χαρακτηριστικά, η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη υποδέχθηκαν πέρυσι από Κίνα 1,7 τουρίστες και 1,2 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Επίσης, παραμένουν κλειστά όλα τα ξενοδοχεία καζίνο στο Μακάο.

Επί του παρόντος, τα ξενοδοχεία Marriott και Hyatt -μεταξύ άλλων- εξακολουθούν να είναι ανοιχτά στην Κίνα, αν και επιτρέπουν την ακύρωση επιβεβαιωμένων κρατήσεων χωρίς την καταβολή τέλους ακύρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Marriott παρακολουθεί τις ανακοινώσεις από το αμερικανικό Centers for Disease Control and Prevention και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η εταιρεία δε χρέωνει τέλος ακύρωσης για ξενοδοχειακές κρατήσεις έως τις 29 Φεβρουαρίου για όσους έχουν κλέισε σε ξενοδοχεία της στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, αλλά και όσους ταξιδεύουν από εκεί προς άλλες περιοχές.

Η Hyatt έχει ακυρώσει τα τέλη ακύρωσης έως τις 29 Φεβρουαρίου για ταξιδιώτες από την Κίνα προς όλο τον κόσμο και έκλεισαν σε ξενοδοχεία της, καθώς για όσους έχουν κάνει κράτηση στην Κίνα. Όσοι έχουν κάνει κράτηση μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων ή μέσω τρίτων θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί τους άμεσα.

Ο κορονοϊός (επίσημο όνομα: Covid-19) έχει μέχρι σήμερα σκοτώσει πάνω από 1.110 άτομα και έχει μολύνει περισσότερα από 45.000, ενώ έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κρουαζιέρα, αλλά και στις αεροπορικές εταιρείες, που έχουν ακυρώσει το πτητικό τους πρόγραμμα προς την Κίνα, μερικές έως τον Απρίλιο του 2020.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024