Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ IATA υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, ως παγκόσμιο πρότυπο
Αερομεταφορές

Η IATA υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, ως παγκόσμιο πρότυπο

Το EU Digital COVID Certificate (DCC) της ΕΕ εφαρμόζεται στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και μια σειρά αμοιβαίων συμφωνιών έχουν πραγματοποιηθεί με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) επαίνεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ηγεσία και την ταχύτητά της στην παροχή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (DCC) και προέτρεψε τα κράτη να το καθιερώσουν ως παγκόσμιο πρότυπό τους για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου.

“Το DCC παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ για να διευκολύνει την επαναλειτουργία των κρατών της ΕΕ για τα ταξίδια. Ελλείψει ενός ενιαίου παγκόσμιου προτύπου για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολίου, θα πρέπει να χρησιμεύσει ως σχέδιο-πρότυπο για άλλες χώρες που θέλουν να εφαρμόσουν ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού , ώστε να διευκολύνουν τα ταξίδια και τα σχετικά οικονομικά οφέλη”, δήλωσε ο Conrad Clifford, αναπλ. γενικός διευθυντής της IATA.

Το DCC της ΕΕ πληροί πολλά βασικά κριτήρια, τα οποία έχουν προσδιοριστεί ως σημαντικά για να είναι αποτελεσματικό ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού:

  • Μορφή: Το DCC έχει την ευελιξία να χρησιμοποιείται τόσο σε χαρτί όσο και σε ψηφιακή μορφή
  • Κωδικός QR: Ο κωδικός QR DCC μπορεί να συμπεριληφθεί τόσο σε ψηφιακή όσο και σε χάρτινη μορφή. Περιέχει βασικές πληροφορίες, καθώς και ψηφιακή υπογραφή για να βεβαιωθεί κάποιος ότι το πιστοποιητικό είναι αυθεντικό.
  • Επαλήθευση και έλεγχος ταυτότητας: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια “πύλη”, μέσω της οποίας τα κρυπτογραφημένα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την υπογραφή του DCC και που απαιτούνται για τον έλεγχο ταυτότητας υπογραφών πιστοποιητικών μπορούν να διανεμηθούν σε όλη την ΕΕ. Η πύλη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διανομή κρυπτογραφημένων δεδομένων πιστοποιητικών εκτός ΕΕ, άλλων χωρών εκδοτών. Η ΕΕ έχει επίσης αναπτύξει μια συγκεκριμένη προδιαγραφή για αναγνώσιμους (μηχανικά) κανονισμούς επικύρωσης για ταξίδια μεταξύ χωρών.

Το DCC της ΕΕ εφαρμόζεται στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και μια σειρά αμοιβαίων συμφωνιών έχουν πραγματοποιηθει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας. Ελλείψει ενός ενιαίου παγκόσμιου προτύπου για ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, έως και 60 άλλες χώρες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις προδιαγραφές του DCC για τη δική τους πιστοποίηση. Το DCC είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο, καθώς είναι σύμφωνο με τις τελευταίες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και υποστηρίζεται πλήρως από το IATA Travel Pass. Ένα άλλο πλεονέκτημα του DCC είναι ότι επιτρέπει στους κατόχους να έχουν πρόσβαση σε μη σχετιζόμενες με αερομεταφορές τοποθεσίες στην Ευρώπη που απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού, όπως μουσεία, αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Η IATA επιθυμεί να προσφέρει τη συνεργασία της στην Επιτροπή της ΕΕ και σε οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο κράτος για την περαιτέρω ενσωμάτωση τπυ DCC στις αεροπορικές διαδικασίες, για μια ασφαλή και απρόσκοπτη εμπειρία των επιβατών, όπως είναι η υποστήριξη για επιλεκτική αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024