Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Καππαδοκία ετοιμάζεται για ρεκόρ επισκεπτών το 2022
Προορισμός

Η Καππαδοκία ετοιμάζεται για ρεκόρ επισκεπτών το 2022

Η Καππαδοκία φιλοξένησε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών το α' τρίμηνο του 2022, μια αύξηση 54% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι αξιωματούχοι του τουρισμού της Τουρκίας αναμένουν ότι ο αριθμός των επισκεπτών στην Καππαδοκία το 2022 θα εκτιναχθεί στα ύψη, μιας και τα σημάδια είναι ξεκάθαρα, καθώς η Καππαδοκία φιλοξένησε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών το α’ τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 54% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021.

Η Καππαδοκία απέκτησε φήμη στην αρχαιότητα για την τοπογραφία της, που “γεννήθηκε” πριν από εκατομμύρια χρόνια, καθώς η αφρικανική και η ασιατική τεκτονική πλάκα δημιούργησαν ένα τοπίο όπως κανένα άλλο στη Γη. Κάποιοι λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς το τοπίο της Καππαδοκίας είναι μια βόλτα με αερόστατο. Τα πολύχρωμα μπαλόνια ανεβαίνουν στον ουρανό γύρω στις πέντε το πρωί από το χωριό Göreme και προσφέρουν στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στην κοιλάδα των περιστεριών, την κοιλάδα Zemi, την κοιλάδα Love και στην κοιλάδα Pasabağ Monks Valley, μαζί με τις διάσημες νεραϊδένιες καμινάδες και άλλους βραχώδεις σχηματισμούς.

Η απόλυτη εμπειρία στη λίστα επιθυμιών είναι η διαμονή σε ένα από τα πολλά “ξενοδοχεία εντός σπηλαίου”, που κυμαίνονται από απλά έως πέντε αστέρων. Τα λαξευμένα σε βράχο δωμάτια συνδυάζουν ιστορία και σύγχρονες ανέσεις σε έναν πολυτελή συνδυασμό. Πολλά δωμάτια σε υπόσκαφα ξενοδοχεία έχουν θέα και ιδιωτικές φωτισμένες εσωτερικές πισίνες βαθιά μέσα στο βουνό.

Γνωστή από την αρχαιότητα ως “η χώρα των όμορφων αλόγων”, πολλοί επισκέπτες κάνουν ιππασία, ιδιαίτερη το ηλιοβασίλεμα. Η κοιλάδα Ihlara είναι ιδανική για βόλτες ή πεζοπορίες, με στάσεις για τουρκικό καφέ σε κιόσκια κατά μήκος του ποταμιού Melendiz. Σαφάρι με τζιπ και ATV (“γουρούνες”) οδηγούν τους ταξιδιώτες σε δυσπρόσιτες εκκλησίες και κρυφές κοιλάδες.

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, το Υπαίθριο Μουσείο Göreme είναι ένα συγκρότημα από νωπογραφίες, λαξευμένες σε βράχο εκκλησίες από τους παλαιότερους κατοίκους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων Ασσυρίων, Χετταίων, Φρυγών, Ελλήνων, Ρωμαίων, Βυζαντινών, πρώιμων Χριστιανών και την άφιξη του Ισλάμ. Η εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του 18ου αιώνα στο Mustafapaşa χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Αχμέτ Ι. Το Κάστρο Ortahisar είναι μια εντυπωσιακή ακρόπολη λαξευμένη στο βράχο.

Η Καππαδοκία κατοικείται εδώ και αιώνες, συχνά υπογείως. Πόλεις πολλαπλών επιπέδων, λαξευμένες εξ ολοκλήρου σε βράχο, χρονολογούνται στον 7ο και 8ο αιώνα π.Χ. Οι υπόγειες πόλεις Kaymaklı, Derinkuyu, Özkonak, Mazi και Tatlarin ανοίγουν ένα παράθυρο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων τους, όπου λαξευμένα στο βράχο τούνελ συνδέουν δεκάδες χώρους διαβίωσης, λατρείας και αποθήκευσης. Όπως οι κουζίνες κάθε άλλης περιοχής στην Τουρκία, έτσι και η κουζίνα της Καππαδοκίας διαμορφώθηκε από την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και τα τοπικά εποχιακά προϊόντα της.

Το ονειρικό τοπίο της Καππαδοκίας την καθιστά δημοφιλή προορισμό για γάμους και ταξίδια του μέλιτος. Η περιοχή απέχει λίγο περισσότερο από μία ώρα από την Κωνσταντινούπολη – και αποτελεί προορισμό που συμπεριλαμβάνεται οπωσδήποτε στα ταξίδια των Αμερικανών στην Τουρκία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024