Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ κατάρρευση της Flybmi είναι 'μόνο η αρχή', λένε οι ευρωπαϊκές αεροπορικές
Αερομεταφορές

Η κατάρρευση της Flybmi είναι 'μόνο η αρχή', λένε οι ευρωπαϊκές αεροπορικές

Ο European Regions Airline Association επισημαίνει ότι οι προκλήσεις από το Brexit είναι 'ανυπέρβλητες' και η κατάρρευση της Flybmi δείχνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν χρόνο να προετοιμαστούν, να σχεδιάσουν ή να αντιδράσουν.

Η κατάρρευση της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Flybmi είναι “μόνο η αρχή”, προειδοποιεί ο European Regions Airline Association (ERA) και ζητά την ανάληψη επείγουσας δράσης για την ολοκλήρωση των σχεδίων αεροπορικής πολιτικής όσον αφορά στο Brexit.

Ο ERA αναφέρει ότι, εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου δε δράσουν τώρα, θα υπάρξουν περισσότερα πλήγματα.

Επισημαίνει ακόμη ότι οι προκλήσεις από το Brexit είναι “ανυπέρβλητες” και η κατάρρευση της Flybmi δείχνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν χρόνο να προετοιμαστούν, να σχεδιάσουν ή να αντιδράσουν.

Η γενική διευθύντρια του ERA, Montserrat Barriga, δήλωσε ότι οι καταστροφικές συνέπειες για την αεροπορική βιομηχανία, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα είναι σημαντικές, εκτός εάν η αβεβαιότητα τερματιστεί.

“Λυπήθηκα πολύ όταν πληροφορήθηκα ότι το μέλος του ERA British Midland Regional Limited, το οποίο λειτούργησε ως flybmi, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 16 Φεβρουαρίου”, είπε. “Η άνοδος του κόστους των καυσίμων και του άνθρακα σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα, τις αδικίες και τις προκλήσεις γύρω από το Brexit οδήγησε την αεροπορική εταιρεία να διακόψει όλες τις δραστηριότητές της.

Για άλλη μια φορά θα είμαι σε άμεση επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, για να τους πείσουμε να δράσουν άμεσα. Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσουν μια συνολική συμφωνία για την αεροπορία, που να αντικατοπτρίζει τη σημερινή κατάσταση, με το Ην. Βασίλειο ως ύψιστη προτεραιότητα και ότι θα φτάσουν σε συμφωνία, που θα επιτρέψει στις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν να λειτουργούν όπως κάνουν σήμερα, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους να συνεχίσουν να επωφελούνται από οικονομικά προσιτά ταξίδια, χωρίς άγχος.

Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την ευρωπαϊκή αεροπορία και ένα σαφές παράδειγμα του αντίκτυπου της υπερβολικά μεγάλης αβεβαιότητας γύρω από το Brexit”.

Στη φωτογραφία, η γενική διευθύντρια του ERA, Montserrat Barriga.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024