Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα αναδεικνύεται κύρια αγορά τουριστικών ροών για την Κένυα μετά τον COVID-19
Προορισμός

Η Κίνα αναδεικνύεται κύρια αγορά τουριστικών ροών για την Κένυα μετά τον COVID-19

Η εντατική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Κένυας σε πολλούς κοινωνικοοικονομικούς τομείς καθιστά το έθνος της Ανατολικής Αφρικής ιδανικό προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες.

Η Κίνα έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί ως η κορυφαία τουριστική αγορά της Κένυας μετά το COVID-19, δήλωσαν οι τουριστικές αρχές της χώρας. Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, ο Fred Okeyo, αναπλ. διευθυντής Ανάπτυξης Αγορών του Τουριστικού Συμβουλίου της Κένυας (KTB), δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua στο Ναϊρόμπι ότι το ασιατικό έθνος είναι σήμερα μεταξύ των δέκα κορυφαίων χωρών που παρέχουν τουρίστες στην Κένυα.

“Οι Κινέζοι ταξιδεύουν αρκετά και η χώρα είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εξερχόμενες τουριστικές αγορές παγκοσμίως και έτσι η χώρα θα μπορούσε να αναδειχθεί ως η κορυφαία πηγή τουριστών τα επόμενα πέντε χρόνια”, δήλωσε ο Okeyo κατά την έναρξη μιας λύσης ψηφιακού συνεδρίου στο Ναϊρόμπι.

Είπε ότι, λόγω των περιορισμών που τέθηκαν σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, οι πτήσεις μεταξύ Κένυας και Κίνας είναι πολύ περιορισμένες λόγω της χαμηλής ζήτησης ταξιδιού μεταξύ των δύο χωρών.

“Αναμένουμε ότι ο κινεζικός τουρισμός θα ανακάμψει και ετοιμαζόμαστε επαρκώς για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ξανά αυτήν την αγορά την κατάλληλη στιγμή”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Τουριστικού Συμβουλίου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ασχολούνται με τον ταξιδιωτικό τομέα στην Κίνα προκειμένου να εξοπλιστεί για να προσελκυθούν με καλύτερο τρόπο περισσότεροι τουρίστες στην Κένυα.

“Προσφέρουμε στους Κινέζους ταξιδιώτες κίνητρο να έρθουν στην Κένυα με τη μορφή μοναδικών φυσικών χώρων και πολιτισμού”, σημείωσε.

Το Τουριστικό Συμβούλιο της Κένυας ανακοίνωσε ότι η εντατική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Κένυας σε πολλούς κοινωνικοοικονομικούς τομείς καθιστά το έθνος της Ανατολικής Αφρικής ιδανικό προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες.

Ο Okeyo παρατήρησε ότι οι κινεζικές επενδύσεις στον τομέα της φιλοξενίας της Κένυας αποτελούν επίσης βασικό παράγοντα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το ασιατικό έθνος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024